6 vergeten soorten verpakkingsmateriaal

Denk je eens in: je begint een eigen bedrijf. Het gaat goed, de klanten weten je te vinden en je hebt snel de eerste bestellingen binnen. Alles lijkt helemaal goed te gaan niet waar? Helaas volgt nu echter de stap waar veel jonge ondernemers vooraf niet over nadenken: de verzending. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar je moet hier zeker niet te licht over denken. Het is essentieel dat jouw pakket zonder schade bij de klant arriveert. Komen de producten defect aan? Dan is dat een deuk in je imago en verlies je klandizie. Klanten moeten het product terugsturen en zullen in veel gevallen ook hun geld terugvragen. Om te voorkomen dat jonge ondernemers hiermee in de problemen komen bespreken we in dit artikel 6 vergeten soorten verpakkingsmateriaal. Wanneer je dit verpakkingsmateriaal gebruikt, komt je verzending altijd zonder problemen aan bij de klant! Over welke soorten verpakkingsmateriaal praten we?

  • Multifoam
  • Yoken stiften
  • Gevaarsetiketten
  • Elastieken
  • Luchtkusseneveloppen
  • Paktouw

Verpakkingsmateriaal staat voor veel mensen synoniem aan verzenddozen. Deze aanname is echter onjuist! De meeste soorten verpakkingsmateriaal zijn juist bedoelt om de producten te beschermen wanneer ze de doos gaan. Een voorbeeld is multifoam. Multifoam stop je in een verzenddoos om ervoor te zorgen dat de artikelen tijdens de reis niet kunnen bewegen. Ze zitten stevig ingepakt en zijn daardoor beschermd tegen val- of stootschade. Bovendien kun je op deze manier meerdere producten in één doos versturen. Dit bespaart ruimte en geld. Zorg verder dat je de dozen goed labelt met Yoken stiften. Deze stiften zijn geschikt voor alle dozen en komen in een aantal opvallende kleuren. Zet de bestemming van je verzending duidelijk op de doos en geef ook aan of de inhoud breekbaar is. Je zult merken dat men voorzichtiger met je zending omgaat!

Opvallende soorten verpakkingsmateriaal

Gevaarsetiketten kunnen ook helpen je zending te beschermen. Je hebt bijvoorbeeld speciale stickers waarmee je kunt aangeven welke kant van de doos boven moet liggen. Je kunt dit zelf op de doos tekenen, maar in de regel valt een etiket meer op. Met elastieken kun je een doos extra dichtbinden wanneer je bang bent dat deze openbreekt. Je kunt dit doen wanneer de doos vol zit, of  wanneer je niet tevreden bent over de aanwezige sluiting. Luchtkussenenveloppen kunnen een stuk extra bescherming bieden aan een gevoelig product. Plaats het product in de envelop en stop deze vervolgens in de verzenddoos. Hiermee creëer je dubbele bescherming: gegarandeerd effectief! Tot slot moeten we nog even stilstaan bij paktouw. Paktouw houdt producten bij elkaar die bij elkaar moeten blijven. Paktouw is geschikt voor zwaardere producten die tegen een stootje kunnen. Voor een delicate zending kun je beter voor een andere oplossing kiezen. Er zijn verschillende soorten paktouw op de markt. Je hebt daarbij de keuze uit natuurlijke en chemische materialen. Hopelijk heeft dit artikel je iets meer geleerd over een aantal vergeten soorten verpakkingsmateriaal. Met goed verpakkingsmateriaal zorg je dat iedere zending veilig en intact bij de klant arriveert.

Goedkoop aanschaffen

Bij Verpakkings Industrie Veenendaal vind je diverse soorten verpakkingsmateriaal tegen zeer scherpe prijzen. Op hun website, https://www.viv.nl/verpakkingsmateriaal, krijg je een compleet overzicht van hun aanbod en kun je direct een bestelling plaatsen. Bestel je meer exemplaren van hetzelfde product, dan krijg je korting op de totaalprijs. Ben je dus op zoek naar veel verschillende materialen voor bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan hoef je niet verder te zoeken! Heb je vragen over de producten op de site? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag bij het samenstelling van je bestelling.

Reageren is niet mogelijk