Bomen kopen voor je tuin

In Nederland zijn er weinig plekken waar nog ruimte is voor de natuur en in stedelijke gebieden is er al helemaal weinig groen te bekennen. Het is jammer dat niet meer mensen kiezen voor bomen kopen of voor het kopen van struiken, plantjes en bloemen want dat heeft op verschillende zaken een positief effect. In de eerste plaats is het voor jezelf heel prettig, omdat een groene omgeving gewoon een goede invloed heeft op het humeur van mensen. Daarnaast is plantjes en bomen kopen ook een goed idee om overlast van hitte en regenwater tegen te gaan. Doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om grint of tegels in hun tuin te leggen, loopt regenwater zo weg en in het riool, wat weer voor wateroverlast zorgt. Boomwortels houden dit vast en hebben zo een gunstige uitwerking. Ook houden tegels, asfalt, beton en grint warmte vast, terwijl een boom juist voor verkoeling zorgt doordat ze warmte opnemen en schaduw bieden. En tot slot is het natuurlijk ook nog zo dat heel veel dieren en beestjes gebaat zijn bij een meer natuurlijke omgeving. Bomen kopen kun je dus ook doen om vogels, vlinders, bijen en insecten een betere leefomgeving te bieden.

Welke bomen kopen?

Nu is het natuurlijk zo dat je heel veel verschillende soorten bomen kopen kunt. Waar kun je dan het best voor kiezen? In feite is het natuurlijk zo dat iedere boom die er geplant wordt één is en mooi meegenomen is. Let bij je keuze daarom gewoon op wat jijzelf mooi vindt en wat bij jullie tuin past. Op die manier heb jij er zelf het meeste plezier van. Ga je bomen kopen, dan zul je merken dat veel soorten op hun vorm ingedeeld worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • leibomen
  • treurbomen
  • dakbomen
  • sierbomen
  • bolbomen
  • zuilbomen

De naam geeft wat vorm betreft natuurlijk al heel veel duidelijkheid. Leibomen worden langs lijnen geleid, zodat ze een platte, horizontale vorm krijgen. Treurbomen hebben van nature naar beneden hangende takken, terwijl dakbomen en bolbomen juist de takkenbos bovenaan de stam houden. Dit is dus allemaal wel duidelijk. Binnen iedere categorie kun je natuurlijk nog weer voor verschillende soorten kiezen. Er bestaat dan bijvoorbeeld nog verschil in vorm van het blad, kleur van het blad en eventueel de bloem en bijvoorbeeld de bloeiperiode. Ga je bomen kopen, verdiep je dan eerst eens rustig in de verschillende mogelijkheden.

Online kiezen bij Bomenweb.nl

Naast de hierboven genoemde soorten, zijn er nog andere varianten, namelijk de fruitbomen. Deze variant bomen kopen biedt zowel voor- als nadelen. Een nadeel is dat je hier meer werk van hebt, ze moeten vaker gesnoeid worden voor een goede oogst. Daarbij komt dat afvallend fruit in je tuin kan gaan rotten en dit kunnen sommigen als vervelend ervaren. Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat er weinig zo lekker is als genieten van fruit dat uit je eigen tuin komt. En wil je het zelf niet allemaal opeten, dan laat je het gewoon liggen of hangen voor de dieren, die zullen hier ook zeker van genieten! Welke bomen kopen voor jou een goede keus is, hangt dus af van je eigen smaak en van hoeveel tijd je aan tuinieren wilt besteden. Wat in ieder geval vaststaat, is dat je voor bomen kopen het best naar Bomenweb kunt gaan. Zij bieden een heel ruime keus en het fijne is dat jij alle mogelijkheden gewoon online kunt bekijken en kunt bestellen. Jouw bomen worden vervolgens bij jou thuis afgeleverd, dus over vervoer ervan hoef je dus ook niet na te denken! Lees meer

Reageren is niet mogelijk