Een hoekbank is er in alle stijlen

Landelijk, modern, stoer, vintage, industrieel of romantisch. Een bank in hoekopstelling is heerlijk om in te ontspannen, in weg te dromen en na een lange dag van hard werken weer volledig in tot rust te komen. In deze blog geven we aan waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw ideale loungebank.

Welke stijl past het best bij jou?

Een woonstijl is erg persoonlijk en vormt de basis van je interieur. Waar de één houdt van romantisch en landelijk kiest de ander juist weer voor strak en design. Ook een mix van verschillende stijlen zie je vaak voorbij komen en kan in de juiste setting erg leuk zijn. Hou je van kleur of heb je het liefst neutrale tinten? Één ding is altijd belangrijk, je moet je thuis voelen in je eigen huis. Thuis is de plek waar je jezelf af kunt sluiten van de buitenwereld. Het is dan ook erg belangrijk om een plek te creëren waar jouw smaak en levensstijl voorop staan.

Soorten banken

Hoe je de bank gaat gebruiken is van groot belang. Vind je het heerlijk om lekker weg te zakken? Kies dan voor een lounge bank. Een loungebank kenmerkt zich door een zachter zitcomfort. Hou er wel rekening mee dan een bank met een zacht zitcomfort nooit helemaal strak zal ogen. Zit je liever rechtop? Dan is een hoekbank met een steviger zitcomfort, kortere zit en een hogere rugleuning aan te raden. Ben je met zijn tweeën en lig je voornamelijk op de chaise longue van de bank, kijk dan voor een breder liggedeelte.

Meten is weten

Ook de ruimte welke je voor de bank hebt en waar je deze het best kunt plaatsen zijn van groot belang. Om deze vraag simpel te beantwoorden moet je eerst bepalen waar je de bank wilt plaatsen. Plaats je een hoekbank met het liggedeelte aan de raamzijde of juist in de kamer? Wil je een U-bank? Hou dan rekening met twee uitstekende gedeeltes welke de kamer in komen. Een eeuwen oud gezegde is hier het antwoordt: Meten is weten. Neem de afmetingen van het gedeelte van de kamer waar je de lounge bank wilt plaatsen op en plak deze desnoods nog met schilders tape af. Zo krijg je een goed beeld van de impact van jouw droombank.

De beste kwaliteit banken

Wanneer de bank aan alle bovenstaande kenmerken voldoet is het ook van belang te weten wat de kwaliteit van de bank is. Van welk hout is de bank gemaakt, hoe zijn de verschillende onderdelen aan elkaar bevestigd en welke materialen zijn er gebruikt om dit zitcomfort te creëren. Ook de kwaliteit van de gekozen stof of het leder zijn van groot belang. Durf kritische vragen aan onze adviseurs te stellen en wij vertellen u graag dat alle dragende delen van onze banken gemaakt zijn van hardhout. Wij alleen gebruik maken van de beste schuimsoorten welke afgestemd worden voor het uiteindelijke doel van de bank. Een loungebank krijgt een zachtere, comfortabele schuimsoort. Vind je het juist belangrijker om goed rechtop te kunnen zitten en kies je voor één van onze banken met een actieve houding dan voorzien wij deze bank van een stevigere schuimsoort.

De banken van Meubilex

Alle banken van Meubilex zijn van uitstekende kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Maar wat ons echt uniek maakt is de mogelijkheid om alle rechte banken, hoekbanken en u-banken volledig naar jouw wens aan te passen. Zo is er altijd de mogelijkheid de bank in verschillende afmetingen uit te voeren en te kiezen tussen meerdere stoffen en ledersoorten in talloze kleuren. Kom naar de showroom van Meubilex, laat je inspireren, adviseren en vooral verbazen over de vele mooie banken welke volledig naar jouw wens samen te stellen zijn.

Reageren is niet mogelijk