Hondenriem voor jouw hond

Sommige hondenbezitters menen dat het gebruik van een hondenriem in hun geval niet noodzakelijk is. Het is echter toch altijd verstandig om er over een te beschikken. Het kan natuurlijk zijn dat jij op hondencursus bent geweest en dat jouw hond hier heel goed geleerd heeft om te gehoorzamen. Dat neemt echter niet weg dat andere mensen dit niet weten en het alleen daarom al prettig is voor hen dat jij een riem als hulpmiddel gebruikt. Gebruik jij een hondenriem, dan hebben zij de zekerheid dat jouw dier niet zomaar op hen af zal lopen of tegen hen aan zal springen. Ook voor fietsers en automobilisten geeft dit de zekerheid dat ze niet bang hoeven te zien dat jouw viervoeter zomaar op de weg terecht komt. Maar ook voor jouzelf is het wel zo prettig om dit wel te gebruiken. Je hoeft dan niet bang te zijn dat jij je beestje kwijtraakt omdat hij opeens iets ziet, hoort of ruikt waar hij achteraan wil of omdat hij ergens van schrikt en zo bij jou wegloopt. Een hondenriem biedt dus voor iedereen zekerheid en het is dan ook echt aan te raden om deze te gebruiken. Alleen als je in een gebied gaat wandelen waar je niemand tegen zult komen en je kunt vertrouwen op de gehoorzaamheid van jouw dier, is het gebruik ervan eigenlijk niet nodig.

Kies de juiste hondenriem

Op het moment dat jij een hondenriem uit gaat kiezen, moet je natuurlijk wel weten waar je bij aanschaf op moet letten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende materialen, zoals touw of leer. Niet iedereen vindt hetzelfde prettig in de hand liggen en ook niet alle materialen zijn even stevig, dus dit is wel iets om over na te denken. Een ander punt waar je op moet letten, is de lengte. Je kunt een heel korte hondenriem kopen, maar ook een die uit te rollen is tot bijvoorbeeld vijf meter. Het is hierbij altijd van belang om het karakter van je hond in de gaten te houden en rekening te houden met de omgeving waar jij meestal loopt. In een drukke stad heb je niets aan veel lengte, dan houd jij je dier toch het liefst dichtbij. Een ander aandachtspunt is de grootte en de kracht van jouw beestje. Is hij erg sterk, dan is een brede riem die goed in de hand ligt prettig, zodat je gemakkelijker tegenwicht kunt bieden. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een hondenriem waar je twee honden aan vast kunt maken. Zo hoef jij maar één handvat in de hand te houden en kunnen de riemen van je beide dieren ook niet in de knoop komen. Zo zijn er dus zeker wat zaken om over na te denken voordat jij je aankoop gaat doen.

Tinki.nl helpt je kiezen

Het kan best lastig zijn om de juiste hondenriem te vinden, maar Tinki.nl helpt jou daar graag bij! Dit doen zij op verschillende manieren:

  • door aan te geven waar je bij aankoop op moet letten, zodat je de juiste soort hondenriem kiest
  • door de riemen van verschillende merken voor jou op een rijtje te zetten, met alle nodige specificaties
  • door aan te geven bij welke winkel een bepaald artikel te koop is en tegen welke prijs

Door al deze zaken wordt het voor jou een stuk eenvoudiger om de juiste keus te maken uit het brede aanbod dat er op dit gebied bestaat. Wil jij er zeker van zijn dat je de juiste hondenriem uitkiest en wil je ook zeker weten dat je hiervoor niet een te hoge prijs betaalt? Dan ga je dus naar Tinki!

Reageren is niet mogelijk