Inbraakschade

Schadeoplossing - InbraakschadeEen inbraak in uw woning is altijd een erg vervelende gebeurtenis en wel om verschillende redenen. In de eerste plaats raakt u spullen kwijt, daarnaast hebt u ook vaak te maken met inbraakschade in de vorm van schade aan uw woonhuis en zorgt de inbraak voor een onveilig gevoel in uw eigen huis. Al deze zaken zijn natuurlijk heel erg vervelend. Vaak wordt er gezegd, inbraakschade is niet zo vervelend, schade aan bijvoorbeeld deuren en ramen kan immers hersteld worden en gestolen goederen kunnen opnieuw gekocht worden. Het vervelendste is het gevoel van onveiligheid dat u er aan overhoudt. Hoewel dat onveilige gevoel inderdaad heel vervelend is, is het natuurlijk ook ontzettend vervelend om met inbraakschade te maken te krijgen, op welke manier dan ook. Uiteraard kan schade aan het woonhuis hersteld worden, maar u hebt daar wel weer veel werk van, er moet veel geregeld worden en er moeten reparateurs ingeschakeld worden om alles te herstellen. En natuurlijk kan het zo zijn dat u het huis niet goed af kunt sluiten, omdat bijvoorbeeld de deur gezet is of de ramen ingeslagen. Dat betekent dat u er ook niet met een goed gevoel kunt slapen totdat alles weer hersteld is. En hoewel het waar is dat een deel van de materiele schade hersteld kan worden door simpelweg nieuwe spullen te kopen, is een deel van de inbraakschade natuurlijk ook onvervangbaar. Iedereen heeft immers wel spullen in huis waarvan de emotionele waarde hoger is dan de daadwerkelijke waarde. Dat uw computer gestolen wordt is nog niet het ergste, het verdriet zit vaak in het feit dat er nog veel foto’s en andere belangrijke documenten op stonden die nog nergens anders op gekopieerd waren. En sommige zaken zullen niet meegenomen worden, maar kunnen wel inbraakschade oplopen doordat ze bijvoorbeeld kapot gegooid worden. Een inbraak kost u dus altijd veel meer dan u lief is.

Vergoeding van inbraakschade

Zoals gezegd is er inbraakschade die gewoonweg niet hersteld kan worden, omdat de emotionele waarde het nu eenmaal onvervangbaar maakt. Maar voor al het andere hebt u natuurlijk een goede verzekering. In de inboedelverzekering wordt inbraakschade gedekt, zodat u de spullen die gestolen zijn weer kunt vervangen en zodat u de schade aan uw woning kunt laten herstellen. Het is altijd belangrijk om er bij het afsluiten van een inboedelverzekering op te letten dat u kiest voor een goede dekking. Dit doet u door een goed beeld te geven aan uw verzekeraar van de zaken die u in huis hebt. Hebt u bijvoorbeeld dure elektrische apparatuur of hebt u prijzige muziekinstrumenten in uw bezit, dan is het van belang dat u dit bij het afsluiten van de verzekering goed doorgeeft. Daarmee voorkomt u dat de verzekerde waarde te laag ligt, waardoor het voor u onmogelijk wordt om de gestolen producten te vervangen. Een goede dekking is niet alleen belangrijk met het oog op inbraakschade, maar ook voor bijvoorbeeld brandschade. Is uw dekking te laag, dan worden sommige zaken niet alleen emotioneel, maar ook praktisch onvervangbaar. Een te hoge dekking heeft echter ook geen zin, bij inbraakschade krijgt u over het algemeen immers niet meer terug dan de dagwaarde van de gestolen goederen. Een hoge premie betalen, betekent niet dat u ook meer geld uitgekeerd krijgt dan dat er van u gestolen is. Met andere woorden, gaat u een verzekering afsluiten voor inbraakschade, schat dan zelf de waarde van uw bezittingen goed in of laat dit door uw verzekeraar doen.

Contra expertise door Schadeoplossing

In het ideale geval krijgt u natuurlijk nooit te maken met inbraakschade, maar helaas is dit niet iedereen gegund. Krijgt u hier wel mee te maken, dan verwacht u natuurlijk dat alles als volgt verloopt:

    • u doet aangifte bij de politie
    • u geeft de geleden inbraakschade aan bij uw verzekeraar
    • u ontvangt de maximale schadevergoeding
    • u laat schade herstellen en vervangt gestolen producten

Helaas gaat dit niet altijd zo, soms krijgen mensen helaas te maken met een verzekeraar die weigert om een dekkende schadevergoeding uit te reiken. Wat kunt u dan nog doen? Staat u machteloos en moet u dit maar accepteren? Of is er nog wat aan te doen? U hoeft dit zeker niet te accepteren, in het geval van inbraakschade die niet volledig vergoed wordt door uw verzekeraar, kunt u Schadeoplossing een contra expertise laten doen. Dit betekent dat zij nagaan of het bedrag dat uw verzekeringsmaatschappij uit wil keren terecht is of dat dit te laag is. Constateren zij het laatste, dan zullen zij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat u alsnog de vergoeding krijgt waar u recht op hebt. Zij gaan hiervoor in overleg met uw verzekeringsmaatschappij en desnoods spannen zij een rechtszaak aan. Nu denkt u misschien, hoe kan ik dit regelen en hoe kan ik de rekening van Schadeoplossing betalen? Hier hoeft u zich helemaal niet druk om te maken, een contra expertise is namelijk gedekt in uw verzekering. Dit betekent dat u hier zelf geen extra kosten van hebt. Er is dus geen enkele reden om hen niet in te schakelen op het moment dat u meent dat uw inbraakschade onvoldoende vergoed wordt. Zit u in deze vervelende situatie of komt u hier in terecht, aarzel dan niet om contact met Schadeoplossing op te nemen. Zij helpen u graag met een contra expertise en met het binnenhalen van de vergoeding voor de inbraakschade waar u recht op hebt.

Reageren is niet mogelijk