Koop een gezellig egelhuisje voor in je tuin bij vogelhuisjes.nl

De mens is een diersoort die zich een weg naar de top van de voedselketen heeft gebaand. Dat betekent dat we geen natuurlijke vijanden meer hebben. Als we in het wild een tijger tegenkomen, dan kan deze ons uiteraard zonder problemen verscheuren. Maar als we een wapen bij ons hebben, dan maakt de tijger ondanks al zijn kracht geen schijn van kans. Zulke wilde dieren zijn overgeleverd aan de grillen van de mens en lopen het risico om uit te sterven of in dierentuinen te belanden. Doordat we geen natuurlijke vijanden meer hebben, hebben we ons ook in een enorm rap tempo voortgeplant. Daardoor is de populatie van mensen ontzettend groot geworden in de laatste eeuw. We zijn al bijna met 8 miljard mensen op deze aardbol. Dat zijn er eigenlijk al teveel en los van alle problemen die het voor ons als mensen oplevert, hebben ook dieren er last van. We bouwen immers alles vol en de natuurlijke leefomgeving voor heel veel dieren verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon. De egel ziet zijn leefgebied ook steeds kleiner worden. Egels houden van rust en privacy, maar dat vinden ze niet in de tuinen van mensen. Gelukkig kunnen wij mensen wel wat terug doen voor egels en andere dieren. Voor de egel kun je bij vogelhuisjes.nl bijvoorbeeld een leuk egelhuisje kopen. Dit egelhuisje kun je dan ergens op een afgelegen plekje in je tuin plaatsen, zodat de egels in de buurt toch nog een plekje kunnen vinden waar zij zich kunnen verstoppen. Je kunt een egelhuisje ergens achter in je tuin tussen de planten of in de bosjes plaatsen. Je kunt deze eventueel overdekken met wat mos en bladeren, zodat je er een zo natuurlijk mogelijke plekje van maakt. Egels hebben steeds meer moeite om nog zulke natuurlijke en veilige plekjes te vinden, omdat er zo weinig vrije natuur is. De kans is daardoor groot dat de egels die je ziet zijn platgereden. Dat is uiteraard erg zielig en niet de bedoeling. Met een leuk egelhuisje kun je de egels in ieder geval iets van huisvesting bieden. Hoewel je het egelhuisje niet te dicht bij het huis moet neerzetten, is het toch heel gezellig als het egelhuisje een bewoner krijgt. Het is dan belangrijk dat je wel uit de buurt blijft. Dus bekijk het tafereel altijd van een afstandje, zodat de egel zich veilig voelt in het egelhuisje. 

Bestel een leuk egelhuisje via de website

Als je op zoek bent naar een egelhuisje, dan kun je terecht op de website van vogelhuisjes.nl. Naast de nodige vogelhuisjes, kun je hier namelijk ook terecht voor egelhuisjes. Deze kun je dan ook gemakkelijk online bestellen. Het huisje wordt daarna netjes naar je adres verzonden. Daarna kun je het huisje direct in je tuin zetten op een plek die jij geschikt acht. Vervolgens kun je het huisje nog voorzien van de nodige beschutting in de vorm van bladeren, takken, mos, et cetera. 

Het assortiment van vogelhuisjes.nl 

Zoals gezegd kun je ook bij deze site terecht voor vogelhuisjes. Verder vind je in het assortiment ook nog vele andere artikelen voor in de tuin zoals: 

  • Insectenhotels
  • Vogelbadjes
  • Uilenkasten

 

Reageren is niet mogelijk