Maak gebruik van een voorbeeld betalingsherinnering

Maak gebruik van een voorbeeld betalingsherinneringAls je een onderneming hebt of als je bijvoorbeeld ZZP’er bent, dan ben je afhankelijk van de betalingen van klanten. Achteraf betalen is vaak een optie en dat betekent dat klanten eerst het product ontvangen en daarna betalen. Het is in de regel normaal om klanten een termijn van 2 weken te geven om te betalen. Dat betekent dat een rekening op een stapel andere rekeningen terecht komt. Men heeft immers nog twee weken om te betalen, dus dat kan later altijd nog wel. Maar twee weken later is men de rekening uiteraard allang vergeten. Het is nu eenmaal vaak zo dat men het betalen van een rekening uitstelt en het liefst ook uitstelt tot het laatste moment. Op het moment dat men dus niet op tijd betaalt is dat vaak geen kwestie van kwaadwilligheid. Een periode van twee weken zorgt er nu eenmaal voor dat men een rekening kan vergeten. Deze ligt nog ergens op een stap en het is niet zo dat een ondernemer of particuliere klant elke dag kijkt wat er allemaal nog op of onder die stapel papieren ligt. Een ondernemer heeft het immers druk met ondernemen en een particuliere klant heeft het ook druk met zijn of haar eigen bestaan. Op het moment dat ondernemer of klant dus een betalingsherinnering krijgt, dan zal hij of zij meteen beseffen dat het betalen van de rekening is vergeten en in 9 van de 10 gevallen heb je het geld dan vrij snel op je rekening staan. Maar daarvoor moet je eerst dus wel een betalingsherinnering sturen. Nu ben je zelf uiteraard ook ondernemer en dus heb je weinig zin om elke keer weer een volledige betalingsherinnering op te stellen. Om die reden kun je dus beter gebruik maken van een voorbeeld betalingsherinnering. Het hele format van de betalingsherinnering is dan al klaar en jij hoeft alleen nog maar even die details van de desbetreffende klant in te vullen. Uiteraard is alles digitaal en dus kun je een voorbeeld betalingsherinnering eenvoudig dupliceren. Je hoeft dan niet zelf een hele mail op te stellen waarin je iemand vraagt om een rekening te betalen. Daarnaast hoef je uiteraard ook niet iemand op te bellen om te vragen of hij of zij wil gaan betalen. Door gebruik te maken van een voorbeeld betalingsherinnering, kun je na de periode van 2 weken in een mum van tijd een betaalherinnering opstellen en versturen. Met de juiste software kun je er zelfs voor zorgen dat een betalingsherinnering automatisch wordt verstuurd zodra de betalingstermijn voorbij is. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar en kun zelf je tijd spenderen aan ondernemen.

Waar kan ik terecht voor een voorbeeld betalingsherinnering?

Zoals gezegd moet je gebruik maken van de juiste software als je gebruik wil maken van een voorbeeld betalingsherinnering of de juiste software voor het automatisch versturen van betalingsherinneringen. Daarom kun je het beste gebruik maken van Facturatie Office. Via deze software kun je alles digitaal regelen wat met facturatie te maken heeft. Zo kun je via Facturatie Office dus ook meteen een voorbeeld betalingsherinnering bekijken en gebruiken/toepassen. Door Facturatie Office wordt je leven als ondernemer dus een stuk makkelijker, want je bent minder tijd kwijt aan het bijhouden en controleren van alle rekeningen en of ze reeds betaalt zijn of niet.

Kijk op facturatieoffice.nl voor meer informatie

Wil je meer weten over een voorbeeld betalingsherinnering of over Facturatie Office, dan kun je terecht op de website van facturatieoffice.nl. Je kunt hier ook meteen een pdf downloaden van een voorbeeld betalingsherinnering. Verder kun je gebruik maken van functies als:

  • Online betalen
  • Periodieke facturen
  • Facturen en offertes

Reageren is niet mogelijk