Noppenfolie zorgt voor bescherming

Voor het verpakken kwetsbare of breekbare producten is noppenfolie een uitstekende keus. Dit materiaal, dat bij veel mensen beter bekend staat als bubbeltjesplastic, zorgt op verschillende manieren voor een beschermend effect. In de eerste plaats is het natuurlijk waterdicht, waardoor het verpakte niet nat kan worden. Daar komt bij dat het dus ook geen stof en vuil doorlaat, waardoor hetgeen wat verpakt is goed schoon blijft. De bubbeltjes of de noppen zorgen er bovendien voor dat het product niet zomaar kan beschadigen. Krassen en deuken kunnen niet zomaar ontstaan en zelfs tegen vallen biedt het enige bescherming, aangezien de luchtkussentjes een schokdempend effect hebben. Dat maakt noppenfolie een ideaal verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld het verhuizen van breekbare zaken, zoals spiegels, keramiek, glaswerk en fotolijsten. Ook voor bedrijven die met regelmaat goederen moeten versturen die kwetsbaar zijn, is het ideaal om deze folie te gebruiken. Naast het rechtstreeks verpakken van een object, is noppenfolie ook erg nuttig als opvulmateriaal. Een doos past immers zelden perfect om te verzenden goederen heen, er blijft vaak wat loze ruimte over. Een prop bubbeltjesplastic voorkomt schuiven en beschadigen in de doos.

Noppenfolie kent meer toepassingen

In de eerste plaats is noppenfolie dus heel geschikt voor het verpakken van objecten en voor gebruik als vulmateriaal. Maar het heeft meerdere toepassingsmogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat het een uitstekende isolerende werking heeft? Door de luchtnoppen wordt lucht ingesloten en kan dit niet gaan circuleren, waardoor dit folie een goede isolatiewaarde heeft. Dat maakt het heel geschikt voor het isoleren van bijvoorbeeld tuinkassen, tuinschuurtjes of garages. Ook voor het tuinieren heeft het nut. Er zijn immers bepaalde tuinplanten die niet goed tegen vorst kunnen en die in de winter dus hiertegen beschermd moeten worden. Door de betreffende plant met noppenfolie te omwikkelen, komt deze vorstvrij de winter door. Naast de standaard transparante variant, is er ook een speciale antistatische variant te krijgen. Om deze goed te kunnen herkennen, heeft deze vaak een roze kleur. Waarvoor heb je nu antistatisch folie nodig? Dit komt van pas bij het verpakken van producten die een elektrische lading hebben. Er kan dan gedacht worden aan computer en laptops, maar ook aan televisies, tablets en andere elektronica. Noppenfolie kan dus voor verschillende doeleinden gebruikt worden:

  • voor het verpakken van kwetsbare of breekbare goederen
  • voor het antistatisch verpakken van elektronica
  • als schokdempend opvulmateriaal
  • voor het isoleren van bijvoorbeeld schuurtjes of tuinhuisjes
  • voor het vorstvrij inpakken van tuinplanten

Verschillende varianten

Voordat u nu noppenfolie kopen gaat, is het goed om te weten dat hier verschillende soorten van bestaan. Hierboven gaven we al het verschil aan tussen de gewone en de antistatische variant. Maar er zijn meer verschillende soorten te krijgen. Een eerste verschil is de dikte van het bubbelplastic. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen lichte, standaard en zware varianten. Hij dikker de folie is, hoe meer bescherming deze natuurlijk biedt. Een ander verschil zit in de breedte van de noppenfolie. Er zijn verschillende breedtes verkrijgbaar, van 50 tot maar liefst 200 cm. Dit is dan op rol verkrijgbaar, waarbij de totale lengte vaak ongeveer honderd meter bedraagt. U knipt dan zelf dat deel af wat u op dat moment nodig hebt. Ook is het te krijgen in losse vellen, wat u het werk scheelt van zelf de folie op maat te moeten maken. Wilt u bubbeltjesplastic kopen, dan is Vendrig Packaging de zaak om naar toe te gaan. Bij hen kunt u kiezen uit veel verschillende varianten. Voor iedere klus of voor ieder object hebben zij de juiste noppenfolie te bieden.

Reageren is niet mogelijk