PTFE producten vind je gewoon online

Als je nagaat hoeveel chemicaliën er zijn die dwars door metaal kunnen branden, dan is het toch verwonderlijk dat we dergelijke stoffen toch kunnen opslaan en dat we ze kunnen vervoeren. Hoe is zoiets toch mogelijk zou je denken. Het heeft alles te maken met chemische reacties. Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld kijken naar een bepaalde scene uit de serie Breaking Bad. In één van de afleveringen moeten de twee hoofdpersonen een lichaam laten verdwijnen en ze willen dit doen met een bepaald zuur. Het gaat om hydrofluoridisch zuur en dit zuur is in staat om een menselijk lichaam volledig op te lossen. Probleem is natuurlijk het zuur materialen als steen, ceramiek, metaal ook oplost. Dus waar ga je een dergelijk zuur prepareren en waar bewaar je het? Nu is het zo dat een dergelijk zuur prima in een plastic vat bewaard kan worden. Tevens kun je PTFE producten gebruiken om dit zuur in op te slaan. Dit maakt het overigens ook mogelijk om het zuur te vervoeren. Je kunt het vervoeren in vaten met een binnenlaag van PTFE. Mocht je het zuur vervolgens uit de vaten willen tanken, dan kun je leidingen gebruiken met een PTFE coating. Als het zuur dan door deze leidingen stroomt, dan tast het de leidingen niet aan vanwege de PTFE beschermingslaag. In al dit soort situaties voorkom je dus een chemische reactie. In het voorbeeld van de serie wordt echter geen vat gebruikt met een PTFE laag. Het zuur wordt in een badkuip gemaakt. Vervolgens vreet het zuur dwars door het keramische materiaal van de badkuip heen. Maar daar houdt het niet op, want het vreet ook door de vloer en uiteindelijk valt de volledige vloer naar beneden. Het gebrek aan PTFE zorgt dus wél voor een chemische reactie. De moraal van het verhaal is dat je altijd goed moet weten welke materialen je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat met chemicaliën. Een plastic vat lijkt misschien minder sterk dan een badkuip van keramiek, maar schijn kan bedriegen. Het draait allemaal op de chemische reacties en over hoe je die reacties moet voorkomen. Voor meer informatie en de juiste materialen kun je terecht op hpproducts.nl.

Dé producent en leverancier van PTFE producten

Mocht je op zoek zijn naar een professioneel bedrijf dat jou niet alleen kan voorzien van de nodige PTFE producten, maar ook van advies, dan ben je bij HP Products zeker aan het juiste adres. Je kunt hier onder andere terecht voor:

  • Deskundig advies op maat voor al jouw specifieke toepassingen
  • Ruime keuze in verschillende materialen
  • Efficiënte en duurzame oplossingen voor jouw eindproduct

Het gaat er immers om dat je niet alleen een PTFE product krijgt, maar je wilt vooral ook de juiste producten voor jouw toepassingen. Niet alle chemicaliën kunnen gebruikt worden in combinatie met teflon. Als je zelf niet 100% op de hoogte bent, aarzel dan niet om gebruik te maken van de expertise van HP Products.  HP Products is in ieder geval zeer veelzijdig en innovatief wat betreft het leveren van producten en halffabricaten. Je hebt bij HP Products altijd de keuze tussen verschillende materialen, designs en productiemethodes.

Lees meer over PTFE en de toepassingen op hpproducts.nl

Mocht je meer willen weten over de vele toepassingen van teflon, dan kun je in eerste instantie altijd terecht op de website van hpproducts.nl. Je kunt bijvoorbeeld meer informatie lezen over de eisen die gesteld worden door HP Products. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent als je besluit om te bestellen via HP Products.

Reageren is niet mogelijk