Riool ontstoppen: wat tref je aan?

Een aantal weken geleden waren de leidingen in ons huis opnieuw verstopt. Dat gebeurde de weken daarvoor ook regelmatig, maar telkens wisten we met ontstopper de problemen weer op te lossen. Deze keer was het echter anders. Het riool ontstoppen met vloeibare ontstopper was niet meer mogelijk: de vloeistof bleef drijven in de wasbak. We hebben toen een professioneel bedrijf ingeschakeld om de situatie te bekijken en op te lossen. Graag vertel ik daar wat meer over, zodat jij daar misschien wat aan hebt als je ook je riool moet ontstoppen. Wat hebben we precies doorgemaakt?

  • Een eigen oplossing
  • Tijd voor de professional
  • Analyse van het probleem
  • De uiteindelijke oorzaak

Aan het begin van het proces hebben we natuurlijk eerst nog even zelf geprobeerd om het riool te ontstoppen. Nadat we de vloeibare ontstopper hadden opgeruimd gingen we aan de slag gegaan met een ontstopper met zuignap. Dat was geen succes. Het water liep weliswaar terug de wasbak in, maar liep vervolgens niet meer weg. Dat rook natuurlijk niet al te fris, dus we besloten al snel om die poging te staken. Je hebt dan zelf niet zoveel mogelijkheden meer; je hebt dan echt een professional nodig om het riool te ontstoppen. Ik nam contact op met Rioolprobleem Kwijt, een bedrijf bij ons in de buurt. Hun site, rioolprobleemkwijt.nl, zag er goed uit en ik kreeg een helder beeld van hun dienstverlening. Toen ik opbelde kreeg ik een vriendelijke werknemer aan de lijn die me vakkundig te woord stond. Ik kon direct een afspraak maken en binnen no time stond het team op de stoep. Ze gingen direct aan de slag met het opsporen van de verstopping. We waren zeer tevreden over de manier waarop we zijn behandeld en het eenvoud waarmee we een afspraak konden maken! Moet jij ook je riool ontstoppen? Ga dan naar bovenstaande site en neem contact op!  

Riool ontstoppen: ons probleem

Het team had niet lang nodig om de oorzaak van het probleem te vinden: etensresten. Die hadden zich met vet vermengd en waren aan de leiding gaan plakken. Er kon daardoor geen water meer passeren. We proberen altijd om zo min mogelijk eten in de wasbak te gooien, maar af en toe sluipt er natuurlijk wel eens wat doorheen. Gelukkig waren de leidingen verder helemaal in orde, waardoor de reparatie eigenlijk zo gepiept was. We proberen nu een stuk bewuster met de wasbak om te gaan en hebben een speciaal dekseltje op het putje laten plaatsen. Dat dekseltje filtert etensresten die anders in het riool zouden verdwijnen. Eens het riool ontstoppen was voor ons meer dan genoeg! Het team gaf ons nog een goede tip: gooi geen bakvet in de wasbak. Het maakt niet uit of je dit vervolgens schoonmaakt met een doekje, er blijft altijd een laagje achter. Dat spoel je vervolgens het riool in, waardoor de zaak verstopt raakt. Je riool ontstoppen is dus in veel gevallen helemaal niet nodig als je wat zorgvuldiger met je wasbak omgaat!

Zowel particulier als zakelijk

Het toeval wil dat we rond diezelfde periode ook een verstopping hadden op mijn werk. Ik hoefde natuurlijk niet te bedenken wie ik moest inschakelen! Bovenstaand bedrijf is ook actief op de zakelijke markt en opereert in heel Nederland: ideaal! Kortom: wil jij het riool ontstoppen, of wil je de leidingen gewoon eens laten bekijken? Neem dan contact op via het nummer op de website en plan een afspraak in. Wil je een reparatie laten uitvoeren? Laat dan vrijblijvend een persoonlijke offerte opstellen. Je weet dan precies waar je aan toe bent!

Reageren is niet mogelijk