Spannend vca examen overleven

Ik ben vast niet de enige die wel eens gespannen is voor een examen. Na mijn opleiding dacht ik dat ik eindelijk van alles af was, maar zo werkt het helaas niet in het leven. De mens blijft zijn hele leven leren, en ik dus ook. Eenmaal aan het werk bij een aannemer bleek dat ik nog wat aanvullende certificaten nodig had. Een daarvan was de VCA, waar je vast wel eens van gehoord heeft. Een VCA halen lijkt in beginsel niet heel erg lastig. Je zoekt een geschikte aanbieder, volgt een cursus en doet tot slot een examen. Toch vond ik dat vca examen behoorlijk spannend. Je moet het maar even doen, anders kun je gewoon niet aan het werk. Bij deze wil ik graag een paar tips delen die mij enorm hebben geholpen bij het afronden van het examen:

  • Let goed op tijdens de cursus
  • Kies een eigen tempo
  • Leer de vraagstelling
  • Blijf rustig tijdens het vca examen

Om te beginnen is het cruciaal om goed op te letten tijdens de cursus. Als je de stof goed bestudeert en de proefvragen maakt, kun je al ongeveer 50% van de vragen op het vca examen direct beantwoorden. Vaak is de examenopdracht net iets anders geformuleerd, maar het principe is hetzelfde. Voor de overige 50% is het belangrijk dat je de stof snapt. Tijdens het examen moet je namelijk een paar toepassingsvragen invullen. Daarbij wordt een situatie geschetst die jij vervolgens moet beoordelen. Je hebt daar een stuk inzicht voor nodig. Het is dus belangrijk om tijdens de cursus goed op te letten. Daarmee bewapen je jezelf met alle kennis die je nodig hebt om in één keer te slagen! Voor meer informatie over het vca examen ga je naar https://www.vca-cursus.com/vca-examen.

Vca examen: kies een eigen tempo

Tijdens het vca examen is het belangrijk dat je een eigen tempo kiest. Je hebt in principe 60 minuten de tijd, dus maak daar ook gebruik van. Als je een vraag niet weet, denk daar dan eens rustig over na, of laat hem eerst even open. Vaak heb je aan het eind van het uur genoeg tijd om alles over te kijken. Doe dat ook! Tijdens de eerste helft van de test ben je voortdurend geconcentreerd op de volgende vraag. Soms zie je het complete plaatje pas als je bij het einde bent gekomen. Het is dan fijn om even terug te kijken. Tijdens het vca examen zul je merken dat je de verschillende vraagstellingen leert begrijpen. Dat is handig, omdat je de vragen daardoor sneller kunt invullen. Zorg ervoor dat je altijd goed leest, dan maak je geen onnodige fouten. Tot slot: blijf altijd rustig tijdens je vca examen. Veel kandidaten zijn erg gespannen en begrijpen de vragen daarom niet goed. Je maakt dan kleine vergissingen die je anders niet zou maken. Zorg er dus voor dat je ontspannen aan het examen begint en alle tijd neemt die je nodig hebt.

In één keer geslaagd

Vraag je vca examen aan bij VGMbox, dan is de kans groot dat je het in één keer haalt. Het slagingspercentage van dit bedrijf is 93%! Je kunt overal in Nederland terecht. Er is dus ongetwijfeld een vestiging dicht bij jou in de buurt. Met een VCA op zoek ben je klaar om aan het werk te gaan. Laat je niet tegenhouden door een examen, maar pak de kans met beide handen aan! Surf snel naar bovenstaande link en meld je aan. Je kunt kiezen voor een online cursus, of een klassikale bijeenkomst.

Reageren is niet mogelijk