Wat kan facturatiesoftware voor je betekenen?

Heb jij een eigen bedrijf en moet je op geregelde basis offertes of facturen versturen? Dan kun je misschien gebruik gaan maken van de facturatiesoftware van Teamleader. Deze is speciaal ontwikkeld om jou tijd te besparen, want daarmee is het ontzettend makkelijk om offertes en facturen op te stellen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is in te vullen waar de factuur voor is (oftewel het bedrag en het product of de dienst) en de klant aan te klikken. Deze klant vind je in de vooraf door jou opgestelde lijst met klanten. Elke keer als je een nieuwe klant hebt dan vul je diens gegevens in en als je de facturatiesoftware gebruikt dan heb je al diens gegevens al bij de hand. Jouw eigen gegevens komen vervolgens in de rechter bovenhoek te staan, die van de klant in de linker bovenhoek, en de factuur wordt verder op een hele logische wijze opgebouwd. Als je het e-mailadres van deze klant al hebt ingevoerd dan kun je de offerte of factuur zelfs met één druk op de knop laten versturen. Je klant ontvangt hem dan automatisch via de mail en kan hem direct betalen. Wil je gemakkelijk in de gaten houden wie van je klanten er al betaald hebben en wie niet? Dan is het het een slim idee om de facturatiesoftware te koppelen aan de software om geld te ontvangen. Deze tweede is ook door Teamleader ontwikkeld, en heeft betrekking op een digitaal systeem waarin klanten gemakkelijk kunnen betalen. In de email die ze ontvangen met de factuur staat een betaalknop, en jij kunt in één handig overzicht zien welke facturen er nog openstaan. Dat is facturatiesoftware voor ondernemers die altijd op de hoogte willen zijn!

Facturatiesoftware aan projectmanagement koppelen

Bij Teamleader hebben ze diverse soorten software ontwikkeld, allemaal met de bedoeling om het jou als ondernemer makkelijk te maken en je meer overzicht te geven. Het complete aanbod bedrijfssoftware ziet er als volgt uit:

  • Facturatiesoftware
  • Software voor het ontvangen van geld
  • Software voor tijd- en urenregistratie
  • Software voor overzichtelijke projectmanagement
  • Een handig CRM-systeem

Voor wie niet weet wat een CRM-systeem is: CRM staat voor Customer Relationship Management. Je kunt er op praktische wijze alles in opslaan wat je met een klant hebt afgesproken, wanneer je die hebt gesproken, wanneer je hem opnieuw wilt contacteren, etc. En ook dit systeem kun je gemakkelijk koppelen aan de facturatiesoftware. Sterker nog, als je alle programma’s van deze aanbieder gebruikt dan bespaar je ontzettend veel tijd en gedoe. Het systeem doet het werk voor je, en je bent altijd op de hoogte van hoe de zaken ervoor staan.

Meer verkopen, minder gedoe

Als je het Teamleader vraagt waar ze precies voor staan dan zullen ze zeggen: Meer verkopen, minder gedoe. Ze willen het jou als ondernemer makkelijk maken om veel voor elkaar te krijgen door de saaie, tijdrovende klusjes te automatiseren. Reeds vele ondernemers zijn fan van hun facturatiesoftware en de andere programma’s. Deze eerste wordt het meest gebruikt, maar ook het CRM systeem is erg in trek. Het is nu eenmaal een makkelijke manier om alles bij te houden, en levert je veel tijdwinst en overzicht op. 

Reageren is niet mogelijk