Beveilig je woning en alle inwoners via een rookmelder

Rook is niet iets wat je hoort en kan dus op een vrij stille wijze het hele huis vullen. Als je wakker bent en de rook ziet, dan kun je meteen actie ondernemen. Maar dan moet je wel in de kamer zijn waar de rook is. Als er in de woonkamer brand uitbreekt en jij bent in de garage of in de slaapkamer, dan heb je er uiteraard helemaal geen erg in dat er actie ondernomen moet worden. Aangezien je de rook dus ook niet hoort, heb je geen idee van het gevaar dat zich ontwikkeld in jouw woning. Als je een rookmelder van rookmeldershop.nl hebt, dan zorg je er voor dat de rook wel lawaai maakt. Zodra de rook in aanraking komt met de rookmelder, dan weten jij en de buren meteen dat er brand is uitgebroken of dat er iets is aangebrand in de oven. Als je dan in de garage bent, dan kun je meteen actie ondernemen. Brand kan ook uitbreken als je ligt te slapen. In dat geval is het helemaal fijn dat je een rookmelder in huis hebt, zodat je meteen wakker gemaakt kan worden. Vervolgens kun je jezelf en je gezin in veiligheid brengen en eventueel actie ondernemen om de brand te blussen. Als je door de rookmelder tijdig wordt gewekt, dan kun je misschien nog iets doen aan de brand. Rookmelders zijn dan ook onmisbaar en mogen in geen enkele woning ontbreken. Woningen zullen dan ook niet worden goedgekeurd door de inspecteurs van de brandweer wanneer ze nieuwe woningen controleren. Maar zodra je eenmaal ergens woont, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de maatregelen die je treft om de brandveiligheid in orde te maken/houden. Als je reeds een rookmelder hebt die defect is, dan is het aan jou om een nieuwe te kopen. Dat kun je doen via de webwinkel van rookmeldershop.nl. Je kunt bij deze webwinkel verschillende rookmelders kopen. Het is overigens ook van belang dat je genoeg rookmelders in huis hebt. Een studio met open keuken heeft aan 1 rookmelder genoeg. Maar een grote vrijstaande woning met verschillende kamers en zowel een beneden- als bovenverdieping, dient uiteraard te worden voorzien van meerdere rookmelders. Er zijn duidelijke voorschriften voor het aantal rookmelders en de bijbehorende locaties van deze melders voor specifieke woningen. Deze kun je navragen bij de gemeente of gewoon opzoeken via Google. Als je op zoek bent naar nieuwe rookmelders voor jouw woning, dan kun je terecht op de website van rookmeldershop.nl. 

Surf naar de site en bestel jouw rookmelder

Als je een rookmelder wilt bestellen, dan kun je dat eenvoudig online regelen. Dat doe je door de website te bezoeken, zodat Beveilig je woning en alle inwoners via een rookmelderje de verschillende artikelen rustig thuis kunt bekijken. Dat hoeft natuurlijk niet thuis te zijn, want je kunt de site bezoeken zolang je toegang hebt tot het internet. 

Het assortiment van rookmeldershop.nl

Naast de vele verschillende rookmelders die je kunt kopen, kun je de brandveiligheid thuis ook via vele andere artikelen van rookmeldershop.nl vergroten. Zo kun je bij deze site onder andere terecht voor artikelen als: 

  • Brandblussers
  • Vluchtladders
  • Blusdekens

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk