De evolutie van kunstofvloeren en wat hen zo aantrekkelijk maakt

Kunstofvloeren zijn een populaire optie voor veel huiseigenaren, omdat ze betaalbaar en duurzaam zijn, waardoor ze in vrijwel elke kamer visueel aantrekkelijk zijn. Behalve dat de kunstofvloeren kosteneffectief zijn, kunnen ze jarenlang veelvuldig gebruik weerstaan ​​en worden ze met een minimale inspanning weer als nieuw schoongemaakt. Dankzij de voortdurende vooruitgang door de jaren heen zijn de huidige kunstofvloeren economisch en aantrekkelijk. Kunststofvloeren zijn alles waar je aan denkt als je je de sterkte en duurzaamheid van plastic voorstelt, maar tegenwoordig zijn ze zo vervaardigd dat ze ook op verschillende soorten houten vloeren lijken. Deze betaalbare optie is niet zo dik als turn- of worstelmatten, maar ze dient wel tot hetzelfde doel. De duurzame kunstofvloeren van vandaag zijn ontworpen om te passen bij de stijl en inrichting van het interieur, zonder het budget voor de verbouwing te overschrijden. Deze soorten vloeren kunnen worden gelegd in de keuken, kelder en zelfs in de garage.

De voordelen van kunstofvloeren

Een van de unieke voordelen van de kunstofvloeren is dat deze in slechts enkele uren kan worden gelegd en vervolgens een leven lang meegaat. Vandaag vind je zelfs heel wat kunstofvloeren die lijken op echte houten vloeren. Het beste wat je kunt doen voordat je je nieuwe kunststofvloer legt, is voldoende tijd aan de ondergrond. De ondervloer moet perfect vlak zijn, omdat delen die niet vlak zijn hobbels in het plastic zullen vertonen. Overweeg dan ook een goed geschuurde multiplex-ondervloer als de basis voor je nieuwe kunstofvloeren. De multiplexfundering wordt beschouwd als de beste ondervloer en eventuele onvolkomenheden kunnen in seconden worden weggeschuurd voordat de kunstofvloeren worden gelegd. Wat geen goed idee is, is je nieuwe kunststofvloer over een oude kunststofvloer leggen. Veel vloerfabrikanten kunnen de kwaliteit van hun product niet garanderen als de vloer op een andere vloer is gelegd. Begin in een hoek van de kamer en ga door tot het einde waar je de resterende stukken perfect kunt knippen en passen. Zelfs een beginnende klusjesman kan een professioneel ogende vloer met kunststof leggen. Het belangrijkste om te onthouden, is de ondergrond. Naast het eenvoudig leggen, zijn de voordelen van kunstofvloeren talrijk. Te beginnen met het feit dat ze vaak beter aanvoelen dan sommige traditionele vloeren. De kunststofvloeren voelen comfortabel onder de voeten en voegen een niveau van warmte toe aan kamers. Andere voordelen:

  • veel goedkoper dan houten vloeren
  • beschermende coating die bestand is tegen krassen
  • zeer goede investering voor minder geld
  • dempt geluiden
  • eenvoudig installatie en onderhoud
  • verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen

Epoxyvloer

In plaats van een kunststofvloer in de garage, een epoxyvloer? Epoxy is een van de meest veelzijdige vloeroplossingen voor allerlei commerciële, industriële, educatieve en gezondheidszorgfaciliteiten en kan worden aangepast aan veel verschillende soorten omstandigheden en behoeften. Een epoxylaag bestaat uit twee delen, een polyepoxidehars en een uithardingsmiddel. Ze worden voor het aanbrengen op je vloer met elkaar gemengd en de resulterende reactie zorgt ervoor dat ze chemisch aan elkaar hechten en ook op de vloer. Dit zorgt voor een zeer sterke vloercoating. Epoxy is uiterst duurzaam en zal niet van het vloeroppervlak afpellen of schilferen, zolang het maar op de juiste manier werd aangebracht. Hoewel het vaakst gepraat wordt over het aanbrengen van epoxy op betonnen vloeren, kan epoxy ook worden gebruikt om een ​​beschermende laag te bieden op elk hard oppervlak, inclusief metalen en houten ondervloeren. Maar nogmaals, deze oppervlakken moeten zorgvuldig worden voorbereid om te zorgen dat de epoxy goed op de vloer hecht. Daniels & De Kroon in Breda helpt je graag verder met al jouw vragen over kunstofvloeren en epoxyvloeren. Meer informatie en hoe hen te contacteren vind je op de website www.danielsdekroon.nl. 

Reageren is niet mogelijk