Deurcilinder

Als het aankomt op sloten voor deuren, dan heb je veel verschillende opties. De veiligste variant is de deurcilinder, deze is de beste keus als het aankomt op bescherming tegen inbraak. Je zou daarom verwachten dat iedereen over een dergelijk slot beschikt op zijn of haar woning, maar dat is nog niet het geval. Veel woningen beschikken nog over eenvoudigere sloten, omdat deze er nu eenmaal al op zaten. Hoewel het begrijpelijk is dat je eigenlijk weinig zin hebt om ieder exemplaar te vervangen door een deurcilinder, is het toch aan te raden om dit wel te doen. Toegegeven, het is even werk om iedere deur van je huis die naar buiten leidt aan te pakken en dan moet je er ook nog voor zorgen dat iedereen die bij jou woont over de juiste sleutels beschikt, maar dan weet je wel zeker dat jouw deuren niet zo eenvoudig open te krijgen zijn. Dat is natuurlijk erg belangrijk, want een woninginbraak daar zit niemand op te wachten. Uiteraard is het plaatsen van cilindersloten alleen niet voldoende om inbraken tegen te gaan, maar op deze manier maak je het ze wel een heel stuk lastiger. Beschikken jouw buitendeuren nog niet over een deurcilinder? Dan is het dus zeker een goed idee om hier werk van te maken!

Verschillende soorten deurcilinder

Voordat je over gaat tot de aanschaf van cilindersloten, is het goed om te weten dat er verschillende opties zijn op het gebied van de deurcilinder. Veel mensen hebben hier geen idee van en maken daardoor een keuze die zij met de nodige informatie niet gemaakt zouden hebben. Belangrijk om te weten is dat er verschillende veiligheidsklassen bestaan, zogenaamde SKG-klassen. De prijs van een cilinderslot is deels afhankelijk van de klasse waarin deze is ingedeeld. Kies je bijvoorbeeld voor een driesterren deurcilinder, dan heeft deze de volgende kenmerken:

  • bescherming tegen klopsleutels en ‘lockpicking’
  • boorbeveiliging en zware kerntrek beveiliging
  • bescherming tegen ongewenst kopiëren van sleutels

Zo heeft iedere klasse zijn eigen kenmerken. Het is belangrijk om vooraf na te denken waar voor jou de deursloten aan moeten voldoen. Hoe groot acht jij de kans op inbraak op deze manier? Als jij bijvoorbeeld in een appartementencomplex woont met beveiliging bij de centrale ingang, dan is die kans vaak al een stuk kleiner dan wanneer je in een vrijstaande woning op het platteland woont. Denk dus na over waar de deurcilinder voor jou aan moet voldoen, zodat je uit het complete aanbod een weloverwogen keus kunt maken.

Goede kwaliteit bij Postma en Postma

Als jij een deurcilinder aan wilt gaan schaffen, dan wil je uiteraard volledig op de kwaliteit ervan kunnen vertrouwen. Anders heeft het immers nog geen zin dat je alle deursloten vervangen gaat. Je doet er daarom goed aan om hiervoor naar Postma en Postma te gaan. Zij leveren alleen de hoogste kwaliteit op dit gebied en je kunt bij hen kiezen voor exemplaren met of zonder officiële certificering. Doordat zij veel keus bieden, bijvoorbeeld wat betreft maten, is er bij hen altijd een geschikte deurcilinder voor jouw woning te vinden. Je hebt bij hen bovendien altijd de keus uit gelijksluitende of verschillend sluitende cilindersloten. Bij de eerste kun je voor iedere deur dezelfde sleutel gebruiken, terwijl je bij de laatste allemaal verschillende sleutels hebt. Wat voor jou de beste optie is, hangt af van jouw eigen situatie en voorkeuren. Twijfel je nog tussen de diverse opties? Vraag hen dan eens om advies. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij jou goed vertellen wat in jouw geval het beste gekozen kan worden. Postma en Postma is daarom het juiste adres om jouw nieuwe deurcilinder bij aan te schaffen!

Reageren is niet mogelijk