Digitale fotolijstjes voor digitale foto’s

De komst van de digitale fotografie heeft ons vele voordelen gebracht, maar ook een nadeel en dat is dat we steeds minder inlijsten. Met digitale fotolijstjes kunnen we daar weer verandering in brengen. Het grote voordeel van digitaal fotograferen is natuurlijk dat dit veel voordeliger is. Je hoeft niet meer eerst rolletjes te kopen en deze te laten ontwikkelen. Je bent daardoor ook veel minder gebonden aan een limiet, je kunt maar knippen zoveel als je wilt en thuis op de computer eerst een selectie maken van wat je af wilt laten drukken en wat niet. Als je al kiest voor het laten maken van afdrukken, want steeds minder mensen kiezen hiervoor. Zij laten alles gewoon op hun computer staan. Digitale fotolijstjes zijn een oplossing van mensen die geen afdruk meer laten maken, maar toch graag een bepaalde foto ingelijst zouden willen zien. Doordat steeds minder mensen kiezen voor het laten ontwikkelen van fotoafdrukken, wordt er automatisch ook steeds minder ingelijst. Want je gaat vaak niet even slechts één foto bestellen puur om deze in een lijstje te kunnen stoppen. Wil jij toch graag wat afbeeldingen aan de muur hebben hangen, bijvoorbeeld portretten van je familie? Dan zijn digitale fotolijstjes daarvoor ideaal.

Digitale fotolijstjes bieden voordelen

Wat zijn nu precies de voordelen van digitale fotolijstjes? Een groot voordeel is in de eerste plaats natuurlijk dat je niet meer eerst een afdruk hoeft te laten maken, dat scheelt al in de kosten. Daarbij komt dat je bij analoge fotoafdrukken altijd rekening moet houden met de grootte van de fotolijst. De foto moet er immers goed inpassen, je wilt geen delen af hoeven knippen omdat het anders niet past. Met digitale fotolijstjes heb je hier geen last van, deze passen automatisch het formaat aan de afmetingen van de lijst aan. Zo passen de foto’s altijd perfect in het scherm. En als grootste verschil is er natuurlijk het feit dat je niet gebonden bent aan één foto, maar dat je ervoor kunt kiezen om de afbeeldingen te laten rouleren. Je stopt namelijk gewoon een geheugenkaart of ander opslagapparaatje in de lijst en de foto’s die daar op staan opgeslagen, worden in het scherm getoond. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel verschillende opnames je er op zet. Dat betekent dus ook dat je digitale fotolijstjes heel goed kunt gebruiken voor het tonen van bijvoorbeeld jouw vakantiefoto’s aan familie en vrienden.

Fotolijst.info

Er zitten dus genoeg voordelen aan het gebruik van digitale fotolijstjes om voor aanschaf van een van deze artikelen te kiezen. Waar kun je dit nu het best doen? Een goede webwinkel om naar toe te gaan is Fotolijst.info, die biedt namelijk echt heel veel keus. Wat zijn nu de mogelijkheden waar je bij hen uit kunt kiezen? Zij bieden verschillende opties op het gebied van:

  • stijl en kleur van de frames
  • het formaat dat het lijstje heeft
  • de beeldverhouding, standaard 4:3 of breedbeeld 16:9
  • afspeelmogelijkheden, kunnen er alleen foto’s getoond worden of ook video’s
  • extra functies, bijvoorbeeld een internetverbinding of de mogelijkheid tot afspelen van muziek

Er kan dus zeker gesteld worden dat er genoeg te kiezen valt als het aankomt op digitale fotolijstjes en het is dus verstandig om van tevoren goed na te denken wat voor jouw specifieke situatie nu de beste optie is. Een punt om rekening mee te houden is dat er niet standaard geheugenkaarten in de lijsten zitten, deze dien je zelf te plaatsen. Je kunt gewoon de geheugenkaart uit je camera pakken, maar je kunt ook een extra exemplaar kopen, wat soms wel zo handig is. Bij Fotolijst.info kun je ook geheugendragers voor de digitale fotolijstjes kopen.

Reageren is niet mogelijk