Drupal hosting zo geregeld

Onlangs hebben we voor onze organisatie een nieuwe website laten bouwen in Drupal. Omdat we veel geïnvesteerd hebben in de gebruiksvriendelijkheid van de site, was het voor ons van belang dat onze Drupal hosting ervoor zou zorgen dat de website altijd en optimaal gehost zou zijn. Een belangrijk gegeven, aangezien we een kleine organisatie zijn en we 24 uur per dag en 7 dagen in de week online bereikbaar moet zijn om onze dienstverlening te kunnen leveren. Zo kwamen we bij WebRuimte Hosting terecht. Een hostingpartij die vele soorten hosting aanbiedt, zoals voor WordPress, Joomla en Drupal, waarop ons CMS is gebaseerd. De website webruimtehosting.nl biedt hier de keuze uit drie pakketten, namelijk:

  • Starter
  • Extra
  • Groot

De verschillen in deze pakketten zitten onder andere in het aantal GB aan SSD webruimte, CPU cores en GB Geheugen en het aantal domeinen dat onder één pakket valt. Wij hebben voor onze website uiteindelijk gekozen voor het Extra pakket, dat € 3,99 per maand kost. Misschien is dit ook wel logisch, aangezien vermeld staat dat dit het meest gekozen pakket is. Een voor ons belangrijk detail is dat de Drupal hosting bij WebRuimte Hosting standaard zaken heeft inbegrepen. Zo is een snelle laadtijd gegarandeerd, krijg je gratis SSL-certificaten en krijg je de mogelijkheid om Drupal snel en eenvoudig te installeren met Installatron. Daarnaast staat op de website nog een volledige lijst met extra’s die bij je pakket inbegrepen zijn.

Meer dan alleen Drupal hosting

Op de website staat een hele lijst van zaken die bij het pakket zijn inbegrepen. Maar dat is nog niet alles. WebRuimte hosting biedt naast Drupal hosting ook de mogelijkheid om eenvoudig je domeinnaam te verhuizen of een unieke domeinnaam tegen een scherpe prijs te laten registreren. Het online zetten van je website nadat je de Drupal hosting hebt geregeld wordt mogelijk gemaakt door alle tools die er worden geboden. In slechts een paar klikken is het installatieproces voltooit en staat je site live te shinen. Van alle bestanden wordt elke nacht een back-up gedaan en dat geeft ons een erg gerust gevoel. Wij zijn namelijk geen techneuten en mocht er iets fout gaan, door onze eigen schuld of op een andere manier, dan is er de mogelijkheid om altijd terug te gaan naar een werkende versie. Dit is voor ons essentieel om ons werk ongestoord te kunnen doen. Waarom we overigens ook voor WebRuimte Hosting hebben gekozen voor onze Drupal hosting is het feit dat ze 7 dagen in de week bereikbaar zijn, tot laat in de avond. Met onze online aanwezigheid kan het zijn dat we op buiten kantoortijden ondersteuning nodig hebben. Als we dan tot de volgende dag moeten wachten, dan kan dit voor ons een groot probleem zijn. Deze bereikbaarheid is voor ons dan ook doorslaggevend geweest.

Alles op één plek

Voor onze Drupal hosting zijn we al erg content met de diensten die deze hostingpartij biedt. Nu kijken we ook naar de andere opties die worden aangeboden, zoals voor ons e-mailverkeer dat nog apart wordt geregeld via een online aanbieder. Daar hebben we regelmatig problemen mee en het nadeel is dat je nagenoeg geen support krijgt bij een grote online mailservice. Dus nu we toch onze Drupal hosting bij WebRuimte Hosting hebben ondergebracht vinden we het wel zo prettig om ook voor onze andere diensten te kijken wat zij voor ons kunnen betekenen. Het geeft toch minder rompslomp wanneer alles op één plek is geregeld. Je hebt één aanspreekpunt, ze kennen je als klant en kunnen dan ook vaak meer voor je betekenen. Wij zijn nu in ieder geval al erg tevreden met onze Drupal hosting.

Reageren is niet mogelijk