Goedkope zonnepanelen aangeschaft bij Solar Drenthe

Al geruime tijd hebben mijn vrouw en ik het erover dat we meer energie besparend willen zijn in ons huis en dat we ook meer met groene energie willen doen. We hebben hiervoor een afweging gemaakt tussen het afnemen van groene energie via één van de diverse leveranciers of voor het zelf plaatsen van goedkope zonnepanelen. Dit laatste is uiteindelijk onze keuze geworden, omdat dit op de lange termijn voor ons zeer veel meer besparing zou opleveren. Solar Drenthe heeft deze goedkope zonnepanelen uiteindelijk bij ons thuis geïnstalleerd.

Waarom nou juist goedkope zonnepanelen

We hebben in beginsel gekozen voor goedkope zonnepanelen omdat we vinden dat als we een besparing willen doorvoeren we dat ook op alle fronten moeten doen. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het aanschaffen van dure zonnepanelen versus goedkope zonnepanelen niet heel veel uitmaakt en dat met goedkope zonnepanelen het rendement dus onderaan de totale rekening voordeliger uitpakt. Solar Drenthe is een bedrijf waar bij ons in het dorp al meerdere mensen goedkope zonnepanelen hebben aangeschaft en we zijn op het advies van hen ook hier terecht gekomen. Het is immers in de buurt bewezen en de goedkope zonnepanelen zijn daar ook succesvol aangebracht. Daarnaast is Solar Drenthe een prettig bedrijf om zeken me te doen. We hadden op de website www.solar-drenthe.nl natuurlijk al wat informatie opgezocht en het sprak ons natuurlijk aan dat:

  • De zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn, net als alle toebehoren
  • Alles wordt gemonitord op afstand, de hele dag door
  • De kosten laag zijn en de service hoog
  • De energiekosten direct zouden verlagen

We hebben toen een afspraak gemaakt met de mensen van Solar Drenthe en zij zijn bij ons thuis geweest om meer te vertellen over de goedkope zonnepanelen. Ze hebben  het dak van ons huis bekeken en ook aangegeven waar we het beste de zonnepanelen zouden kunnen plaatsen. Het hele systeem is daarbij uitgelegd, te beginnen met de prestaties tussen de verschillende soorten zonnepanelen en het rendement dat we hieruit zouden halen. We hebben gekeken naar onze verbruiken die we normaal via de voormalige energieleverancier hadden en we hebben zo berekend wat we nodig zouden hebben en dat bleek erg mee te vallen. Toen werd ons uitgelegd dat met goedkope zonnepanelen je meer energie kunt opwekken dan je gebruikt en dat je daarmee nog rendabeler kunt zijn. Het was ons al wel eerder ter ore gekomen dat dit mogelijk was, maar nog nooit hebben we gehoord wat dit nou kan schelen en wat dit ons ook kan opbrengen. Met het plaatsen van meerdere zonnepanelen zouden we dus eigenlijk investeren in een groenere toekomst en door de extra verdienste nog meer besparen. Op termijn betalen de zonnepanelen zichzelf dus eigenlijk terug. We waren inmiddels al wel erg gecharmeerd van het idee om deze zonnepanelen aan te schaffen bij Solar Drenthe, maar dit heeft ons definitief over de streep getrokken. Vooral ook het gemak dat hierbij komt kijken, de monitoring, alles wordt geregeld en we hoeven ons nergens druk over te maken. Het was toen niet langer de vraag of we goedkope zonnepanelen zouden installeren, maar hoeveel en wanneer. Solar Drenthe heeft ons hier echt zeer goed mee geholpen.

De installatie van de zonnepanelen

Nadat we de uiteindelijke offerte hadden goedgekeurd en alle afspraken rond waren voor de installatie van de zonnepanelen hebben we samen met Solar Drenthe de plaatsing ingepland. Dit is allemaal uiterst soepel en vlot verlopen en de zonnepanelen lagen snel op hun plek. Dit is zeer zorgvuldig en met respect voor het huis gebeurd. Wij zijn uitermate tevreden over het resultaat.

Reageren is niet mogelijk