Verfrissing in huis met spiegels op maat

Glas, een van de belangrijkste dingen die we bezitten. Glas kan een ruimte opfleuren, de sfeer veranderen, elegantie toevoegen of gewoon worden gebruikt als een functioneel stijlvol stuk. Veelzijdig in vele opzichten, kan glas worden gekleurd, gevormd, gebogen, gehard, in spiegels worden gemaakt en nog veel meer. Glas is meer dan functie geworden, het is kunst geworden. En als we het over spiegels op maat hebben: soms wil je een spiegel die precies is wat je wilt: de vorm, grootte, randen en zelfs de kleur. Je spendeert heel wat tijd voor de spiegel en je wilt dan ook dat jouw spiegels op maat schoonheid uitstralen. Wil je je interieur boosten met spiegels op maat? Bij glaswebwinkel.nl vind je verschillende randen voor je spiegels op maat. Je kiest eenvoudig de gewenste opties bij het bestellen van je spiegels.

  • Plat Poly geslepen: in deze toepassing zijn de randen van de spiegel gepolijst tot een gladde glanzende afwerking. Kies de plat poly geslepen optie wanneer de randen van je spiegel zichtbaar zijn en je de voorkeur geeft aan een minimalistische look.
  • Facet geslepen: bij dit randtype worden de randen van de spiegel gesneden en gepolijst in een hoek met een specifieke schuine breedte om een bepaalde “look” te produceren. Dit proces laat de spiegel dunner langs de randen en dikker in het midden. Dit wordt normaal gesproken gebruikt op plaatsen waar de spiegel een centraal punt in de kamer is. Wat zeker belangrijk is om te weten, is dat dit randtype niet 100% veilig is. De randen kunnen nog steeds verwondingen of andere letsels toebrengen. Je kunt dus beter kiezen voor de klassiek rand facet plat poly geslepen, waarbij de randen onscherp zijn gemaakt.
  • Afgescherpt: in deze toepassing worden de randen na het snijden van de spiegel geschuurd om de scherpe randen te verwijderen, zodat de spiegel veilig gehanteerd kan worden. Kies een afgescherpte rand als de spiegel moet worden ingekaderd of in toepassingen waarbij de randen niet zichtbaar zijn.

Inspiratie voor spiegels op maat

Aangepaste spiegels zijn natuurlijk een mooie aanwinst voor elke muur. Maar er zijn veel andere toepassingen voor spiegels op maat. Boven badkamermeubels kunnen twee ovalen spiegels een lange rechthoekige spiegel vervangen. DIY-meubelprojecten, zoals op maat gemaakte kasten en andere meubelprojecten met ingebouwde spiegels op maat.Bruiloften of andere feestelijkheden – ronde en ovale spiegels zijn ideaal als receptiebladen, cadeaus en meer. Woondecoratie – speciaal voor kleine huizen en kleine ruimtes, waar spiegels een ruimte groter en helderder laten lijken. Tafelhoezen – heel wat mensen gebruiken spiegels op maat om hun bijzettafels, nachtkastjes en meer te decoreren.

Installatie

Spiegels op maat worden ook gebruikt om een ruimte uit te breiden en uiteraard ook om meer licht te creëren! Omdat spiegels de perfecte weergave zijn van het water-element, brengen ze altijd de energie van verfrissing en kalmte in elke ruimte. Dus, als je de energie in je huis te druk of te chaotisch vindt, zal het plaatsen van meerdere spiegels op maat de energie van je huis kalmeren en verfrissen. Bij interieurontwerp met spiegels is het altijd goed om te weten wat je doet en wijs te decoreren. De installatie zelf is vrij eenvoudig. Je hebt verschillende keuzes voor het installeren van je spiegels op maat. Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat je je spiegel installeert op een stevig deel van je muur (indien mogelijk). Meestal wordt aangeraden om een spiegelkit en decoratieve clips of j-bars (voor extra ondersteuning) te gebruiken om de spiegel te installeren. Terwijl je je spiegels op maat besteld bij glaswebwinkel.nl kun je meteen ook de benodigdheden en hulpmiddelen bestellen om de spiegels te installeren of advies bekomen.  

Reageren is niet mogelijk