Halotherapie als alternatieve geneeswijze

Steeds meer worden diverse alternatieve geneeswijzen en therapieën aangeboden. Het is interessant om te zien hoeveel nieuwe therapieën er zijn ontstaan. Eén daarvan is halotherapie. Dit is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op zout. Het Griekse woord ‘halo’ betekent zout. De naam geeft dus een zoutige therapie weer. Hoewel het apart klinkt, is een zouttherapie ook effectief. Het volgen van halotherapie, oftewel een behandeling in de zoutkamer, kan op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor inhalaties van zowel zoutoplossing als droog zout. Er is irrigatie mogelijk, maar je kunt ook baden in saline en pekel. Afhankelijk van het probleem wordt gekozen voor de juiste toepassing van mogelijkheden in de zoutkamer.

Halotherapie voor diverse aandoeningen

Bij vrijwel alle patiënten worden de problematische aandoeningen verbeterd. Ook is het goed mogelijk dat een halotherapie ervoor kan zorgen dat de verschijnselen zelfs kunnen verdwijnen. Dit is uiteraard per persoon afhankelijk. Een behandeling in de zoutkamer helpt vooral bij problemen met het ademhalingssysteem. Hierbij kun je denken aan:

  • Ontstekingen;
  • Infecties;
  • Slijmvorming;
  • Longproblemen;
  • Gevoeligheid van de ademhalingsorganen.

Daarnaast zullen ook huidproblemen zichtbaar minder worden. Een huidprobleem is een vorm van een ontsteking in de huid. Vooral eczeem, atopische dermatitis, acne, cellulitis, schimmels en psoriasis zullen mogelijk verdwijnen. Tijdens het inhaleren van zoutnevel wordt de immuun-activiteit verhoogd. Hierdoor is het lichaam beter in staat om ontstekingen in de huid tegen te gaan. Ook als je geen huidklachten en ademhalingsproblemen hebt kun je bij HaloClinic Nederland terecht. Stress en chronische vermoeidheidsklachten kunnen namelijk ook worden verminderd met een zoutbehandeling. Daarnaast zorgt een zoutbehandeling ook voor de stabilisatie en versterking van het immuunsysteem van je lichaam. Hierbij is het goed om te vermelden dat je niet voldoende zult hebben aan één halotherapie sessie. Er zijn, bijna altijd, meerdere sessies noodzakelijk om verbeteringen te kunnen zien. HaloClinic Nederland raadt twee sessies per week aan. Bij onomkeerbare problemen wordt een duur van twee á drie maanden zouttherapieën aangeraden. Deze vorm van alternatieve geneeswijze is overigens een goede vorm voor de mensen die graag medicatievrij willen blijven. Zout is namelijk een natuurlijk element. Een behandeling in de zoutkamer is daarom ook veilig en medicatievrij. Het is echter wel mogelijk om medicijnen te gebruiken die je wilt of moet gebruiken. Je kunt daarom de verplichte medicijnen goed combineren met halotherapie. Wel kun je op een gegeven moment het idee hebben dat je de medicijnen niet meer nodig hebt. Er zijn patiënten die hun medicatie-inname hebben verminderd of zelfs niet meer nodig hebben.

Een behandeling in de zoutkamer voor iedereen

Iedereen kan halotherapie volgen. Een behandeling in de zoutkamer is namelijk geen therapie waar een leeftijd aan is verbonden. Vanaf zes maanden oud kun je al een behandeling krijgen in de zoutkamer. Wel moeten kinderen tot 12 jaar altijd begeleid worden door een ouder of een volwassene. HaloClinic Nederland gelooft zo in hun zoutbehandelingen. Daarom bieden zij hun eerste sessie gratis aan en voor niets aan. Dit is een mooie kans om te ervaren in hoeverre zout een oplossing kan zijn voor jouw aandoeningen. Hoewel je dit niet in één sessie zult ervaren, zul je wel merken wat een behandeling in de zoutkamer voor jou kan betekenen. Ook als je op de website kijkt, zie je positieve ervaringen. Daarom is het goed om steeds meer bekendheid te geven aan deze vorm van therapie. Want een therapie kan ook pijnvrij, medicatievrij en stressvrij worden gevolgd. Kijk op https://www.haloclinic.nl/halotherapie-behandeling-in-de-zoutkamer/ voor meer informatie. HaloClinic Nederland is op twee locaties in Nederland gevestigd. Ze zijn in Zaandam en Heemstede gevestigd.

Reageren is niet mogelijk