Informatie over ‘Dutch bank account for non residents’

Afgelopen jaar is er een internationale student bij ons komen wonen. Wij wonen al een aantal jaar in Utrecht in een studentenhuis en we hadden een plek over, voor iemand die vanuit Spanje in Nederland kwam studeren. Ze is net twintig geworden en is psychologie gaan studeren aan de universiteit hier. Ze moest een heleboel zaken regelen voordat ze naar Nederland kon komen voor haar studie. Ze moest natuurlijk een woning zoeken, die ze bij ons vond. Verder moest ze haar inschrijving aan de universiteit regelen en haar boeken kopen. Dat kon ze doen met een Nederlandse bankpas, omdat ze een rekening heeft geopend bij een Nederlandse bank. Ik wist in eerste instantie niet dat dat kon, maar na wat zoeken op internet vonden we dat dat wel degelijk mogelijk is. Zij heeft samen met ons gezocht op ‘Dutch bank account for non residents’ . We kwamen toen onder andere uit op de volgende website: intercompanysolutions.com. Hier, onder de kop ‘Dutch bank account non residents’ konden we lezen dat het in tegenstelling tot veel andere landen, in Nederland wel mogelijk is een bankrekening te openen als je niet Nederlands bent. In de meeste andere landen moet je een rekening openen of hebben in het desbetreffende land. Voor onze huisgenoot was dat Spanje geweest. Het is voor haar een stuk eenvoudiger met een Nederlandse bankpas te kunnen betalen, net als wij doen. Zo hoeft ze geen ingewikkelde zaken te doen met een creditcard of haar bankpas van haar bank in Spanje. Ook op zoek naar informatie over een bankpas aanvragen in Nederland? Dan kun je ook zoeken op het internet, op de volgende trefwoorden: Dutch bank account non residents. 

Dutch bank account for non residents

Een bankrekening in Nederland is essentieel als je hier woont. Mijn huisgenote krijgt er haar studietoelage op gestort en sinds kort ook salaris van haar bijbaan. Omdat ze hier graag wil blijven na haar studie wil ze zoveel mogelijk regelen, zodat haar verblijf straks aangenaam is. Voor iemand die migreert is het vaak lastig om dingen als een bankrekening aan te vragen. Ook onze huisgenote had het moeilijk met de taal, omdat ze deze nog niet zo goed sprak. We hebben daarom in het Engels gezocht op Dutch bank account for non residents. Het was daarnaast ook even zoeken om de volgende dingen te regelen:

  • Zorgverzekering
  • Huisarts
  • Werk
  • Studietoelage

Omdat ze de eerste weken nauwelijks Nederlands sprak maar wel Engels, hebben we haar geholpen met de website van Intercompany Solutions. Via intercompanysolutions.com is onder ‘ Dutch bank account non residents’ alles te lezen over de aanvraag van een bankrekening voor niet-Nederlanders. Hierdoor kon ze veel zelf regelen. Het is blijkbaar ook mogelijk Intercompany Solutions in te huren om dit voor je te regelen. Zo hoeft iemand die bijvoorbeeld een zakelijke rekening wil niet alles zelf te doen. Alles wat Dutch bank account non residents betreft, kan worden geregeld door deze organisatie. Onze huisgenote heeft alles zelf geregeld maar als ik bijvoorbeeld in Spanje een rekening zou willen openen zou het handig zijn ook zo’n soort website tot mijn beschikking te hebben.

Alles goed geregeld

Als je naar een ander land verhuist, ook al is dat tijdelijk, dan kun je maar beter alles goed geregeld hebben. Ik heb bewondering voor mijn Spaanse huisgenote die alles in korte tijd heeft weten te doen. In dit soort situaties is het extra handig te weten dat je bij de juiste informatie uitkomt als je even zoekt op ‘Dutch bank account non residents’.

Reageren is niet mogelijk