Ontslag

Iedere werknemer kan in zijn of haar leven een keer te maken krijgen met ontslag. Het overkomt vele mensen, maar toch is het altijd vervelend als het jou overkomt. Want hoe moet het dan verder? Heb je recht op een uitkering of niet? En hoe regel je dan dat je dit krijgt? Dit zijn allemaal vragen waar je tegenaan zult lopen en het is fijn als je hier wat meer informatie over zou hebben, zodat je je beter voor kunt bereiden en weet wat je kunt verwachten. Ook kun je het niet eens zijn met je ontslag en vraag jij je misschien af wat je dan moet doen. Kun je dit aanvechten of niet? Allemaal vragen die op kunnen komen als je in een dergelijke situatie komt. Wil je hier meer over weten, dan is het goed om eens op ontslagspecialist.nl te kijken, daar kun je eigenlijk alle nodige informatie op dit gebied vinden. Op die manier kun jij jezelf goed informeren over bijvoorbeeld de stappen die je moet zetten, over actie die jij moet ondernemen. Hier geven we alvast een beetje informatie met betrekking tot ontslag, maar voor een goed overzicht doe je er dus goed aan om naar de genoemde website te gaan.

Redenen voor ontslag

Het eerste wat je zou moeten weten, is de reden voor ontslag. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw werkgever hiervoor kiest. We kunnen ze opdelen in verschillende categorieën, namelijk:

  • op staande voet wegens een dringende reden
  • disfunctioneren
  • bedrijfseconomische redenen
  • verstoorde relatie

Het eerste komt maar weinig voor en je moet het echt bont hebben gemaakt wil dit gebeuren. Een dringende reden kan bijvoorbeeld fraude zijn, maar ook diefstal of agressie. Je verliest hierbij direct je baan en dus ook je salaris en daar komt nog bij dat je dan geen recht hebt op een ww-uitkering. Ontslag vanwege disfunctioneren komt vaker voor, het gaat hierbij dan om het niet goed uitvoeren van je werktaken of om het hebben van een verkeerde houding richting je collega’s. Voordat jouw baas je hiervoor kan ontslaan, moet je echter wel meerdere keren officieel gewaarschuwd zijn. Een verstoorde arbeidsrelatie gaat om de relatie tussen jouw en je werkgever. Hierbij geldt dat jouw baas de nodige moeite moet hebben gedaan om voor herstel hiervan te zorgen voordat je ontslagen mag worden. Ook een ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen komt regelmatig voor, vooral in economisch slechte tijden. Bedrijven moeten dan bezuinigen en knippen in hun personeelsbestand.

Vergoedingen en uitkeringen

In sommige gevallen heb je bij een ontslag recht op een ontslagvergoeding, in andere gevallen niet. In de meeste gevallen heb je recht op een ww-uitkering, maar dus niet als je op staande voet ontslagen bent. Hoe weet je nu waar jij recht op hebt? En wat als jij het helemaal niet eens bent met de reden waarom jij ontslagen wordt, wat moet je dan doen? De Ontslagspecialist kan jou daarbij helpen! In de eerste plaats door de informatie die zij op hun website hebben staan, hier vind je een ruime uitleg over alles wat er komt kijken bij een ontslag. Maar ook kunnen zij jou professionele hulp en advies bieden, zodat je zeker weet dat jij de zaken goed aanpakt. Hun eerste advies aan jou is bovendien gratis! Je kunt telefonisch contact opnemen, maar ook het adviesformulier invullen, het is maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Kijk dus eens op ontslagspecialist.nl en informeer je over de regels en procedures. Dan weet jij waar je aan toe bent en wat je moet doen op het moment dat het jou overkomt dat je ontslag krijgt! Lees meer…

Reageren is niet mogelijk