Is het de moeite waard om energie leveranciers te vergelijken?

Ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in een huis in de buurt van Amsterdam. Het huis is in de jaren zeventig gebouwd, waardoor veel delen van het huis wat ouder zijn. De laatste jaren proberen we veel dingen in huis te vernieuwen en te repareren, maar er zijn altijd nieuwe dingen die we moeten repareren. We proberen op een slimme manier dingen in huis te vervangen. We kijken wat aan vervangen toe is en we proberen te kiezen voor oplossingen die ons kosten besparen. Dit zijn vaak oplossingen die ook beter zijn voor het milieu. Laatst was bijvoorbeeld onze cv-ketel aan vervanging toe, we hadden de laatste paar jaren regelmatig problemen. Er moest vaak een monteur langskomen en die had al aangegeven, dat het beter was om de cv-ketel te vervangen. We hebben nog niet de mogelijkheid van helemaal van het gas af te gaan, maar we kozen wel voor een zuinige cv-ketel. De nieuwe ketel is duurder dan andere ketels, maar we besparen veel op de energiekosten de aankomende jaren. Bij onze keuzes houden we ook rekening met het milieu en we zien vaak dat dit samengaat met kosten verlagen. Het was vreemd dat we wel kosten probeerden te besparen, door dingen in huis te vervangen, maar niet bezig waren met energie leveranciers te vergelijken. Wij hadden jarenlang dezelfde leveranciers en deze nog nooit vergeleken. De buurman wees mij erop dat energie leveranciers vergelijken voor hem erg goed uitpakte. Hij hoeft hierdoor minder per maand te betalen en raadde mij aan om ook mijn energie leveranciers te vergelijken.

Gemakkelijk online energie leveranciers vergelijken

Online zijn er verschillende website waar je energie leveranciers kan vergelijken. Ik vond gemakkelijk verschillende websites die kunnen helpen met het vergelijken. Ik vond de website slimmetenergie.com erg handig en gemakkelijk om te gebruiken. Ze hebben van te voren een overzicht gemaakt van de kosten, gebaseerd op het gemiddelde gebruik van een persoon. Je kan echter ook je eigen gegevens invullen van het vorige jaar, hierdoor kan je zien welke leveranciers voor jou het goedkoopste zijn. Ik zag dat mijn huidige leveranciers een stuk duurder zijn dan andere partijen. Ik kan per maand een paar tientjes besparen, dit lijkt misschien niet zoveel, maar over een heel jaar is dit een mooi bedrag. Energie leveranciers vergelijken is zeker de moeite waard. Op de website kan je ook een aantal opties aanpassen, hierdoor kan je gemakkelijker een keuze maken. Mijn vrouw en ik wilde graag alleen groene stroom afnemen. Door deze optie te selecteren, bleven alleen leveranciers over die dit aanbieden. We vonden het geen probleem om een contract voor drie jaar te nemen, hierdoor konden we extra besparen. We zijn de laatste jaren nooit van leverancier gewisseld, een contract van drie jaar is geen probleem. Nadat we alle opties geselecteerd hadden, kregen we een overzicht van de goedkoopste leveranciers. We konden overstappen op groene stroom en alsnog besparen op onze energierekening.

Een handige website  

Slimmetenergie.com is een handige website om energie leveranciers te vergelijken. Wij zijn thuis overgestapt met hulp van de website. Binnen een aantal minuten konden we zien welke leveranciers voor onze de beste keuze waren. We hadden veel eerder de energie leveranciers moeten vergelijken, maar zijn blij dat we het gedaan hebben. Energie leveranciers vergelijken met slimmetenergie.com kunnen wij iedereen aanraden

  • De website is erg gemakkelijk en handig
  • Je kan verschillende opties selecteren, zodat leveranciers aan jouw eisen voldoen
  • Wij besparen nu elke maand op onze rekening
  • Wij zijn overgestapt op honderd procent groene stroom

Reageren is niet mogelijk