Huis verkopen

Willen jullie je huis verkopen? Dan komen er veel zaken op je af en je weet waarschijnlijk niet goed hoe je dit nu het beste aan kunt pakken. Dit is ook niet zo vreemd, het is immers een situatie waar je niet zo heel vaak in je leven mee te maken krijgt. De meeste mensen verhuizen immers niet zo heel erg vaak en daardoor doen zij ook niet echt ervaring op met het te koop aanbieden van woningen. De markt verandert bovendien continu, dus jouw ervaringen van bijvoorbeeld tien jaar geleden, zeggen niets over hoe het nu in zijn werk gaat. Als jij je huis verkopen gaat, dan is het dan ook verstandig om hiervoor een makelaar in te schakelen. Deze weet immers als geen ander hoe dit proces in zijn werk gaat, het is voor hen dagelijkse kost. Zij kunnen jou dan ook uitstekend bijstaan tijdens het gehele proces en ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk tot een succesvolle verkoop komt. Het is echt aan te raden om dit uit te besteden en er niet zelf mee aan de slag te gaan. Maar hoe vind je nu een goede makelaar die je huis verkopen kan?

Makelaarskantoor voor huis verkopen

Voordat je bezig gaat met het zoeken en vergelijken van makelaarskantoren die je huis verkopen kunnen, is het goed om eerst eens voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw wensen nu eigenlijk zijn. Wat voor soort makelaar zoek jij eigenlijk? Pas als je dit voor jezelf hebt vastgesteld, kan de zoektocht beginnen. Hoe pak je dit nu aan? Het is handig om hierbij de volgende stappen te volgen:

  • vraag offertes op bij diverse kantoren bij jou in de buurt om een beeld te krijgen van de tarieven die er gehanteerd worden
  • vergelijk de verschillende tarieven en let er daarbij goed op of in de offertes gebruik gemaakt wordt van tarieven inclusief of exclusief BTW
  • ga het gesprek aan met de makelaars, om een beeld te krijgen van hoe zij werken

Dit laatste klinkt misschien wat raar, maar je huis verkopen is een bijzonder proces en het is dan wel prettig als je een goed contact hebt met de professional die de verkoop voor jou moet regelen. Je wilt zeker weten dat de werkwijze een goede is. Niet alleen het financiële aspect zou dus een rol moeten spelen. Als je gesprekken gevoerd hebt, dan wordt het tijd om een makelaarskantoor te kiezen dat jouw huis verkopen gaat.

Stappenplan

Het in kaart brengen van jouw wensen en het uitzoeken van een makelaar is nog maar een onderdeel van het hele proces van je huis verkopen. Je krijgt ook nog te maken met zaken als het verkoopklaar maken van je woning. Soms is het handig om bepaalde klussen uit te voeren, om zo de waarde van je pand op te krikken en je woning interessanter te maken voor potentiële kopers. Een ander belangrijk punt als jij je huis verkopen wilt, is het laten maken van goede foto’s. Om jouw pand in de markt te zetten, moet je immers over goed beeldmateriaal beschikken, dat mensen een goed beeld geeft. En dan zijn er nog zaken als promotie van het pand, het uitvoeren van bezichtigingen, het onderhandelen over de prijs en het opstellen van koopcontracten. Het is dus een heel proces. Bij Huis Verkopen Makelaar weten ze dit als geen ander en daarom hebben zij op hun website huisverkopenmakelaar een stappenplan geplaatst met allen stappen die jij moet zetten in het hele proces. Zo kun jij goed voorbereid aan de slag gaan en succesvol je huis verkopen!

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk