Leer veilig werken dankzij de cursus kettingzaag

De motorkettingzaag is een fantastische machine waarmee u door hout zaagt alsof het boter is. Maar dat brengt wel wat risico’s met zich mee. Het is een ongelofelijk gevaarlijke machine in de handen van een amateur. Gelukkig zit er een veilige modus op maar dat betekent wel dat u moet weten wat u doet. Hebt u daarom een cursus kettingzaag nodig? Kijk dan even op terratrainingen.nl en zoek de cursus kettingzaag op. Dankzij een cursus kettingzaag kunt u veilig en vooral verantwoord met dit stuk machinerie overweg. De kettingzaag is bij rust wellicht niet zo gevaarlijk als een gewone handzaag. Het is immers een zware ketting rondom een metalen blad. U kunt dit gerust aanraken. Maar draait de zaag, dan mag u het nooit in de buurt van een ander persoon houden. Dit klinkt wellicht vanzelfsprekend maar toch zien we het vaak misgaan. En telkens gebeuren dit soort domme ongelukjes omdat de werknemer niet een cursus kettingzaag heeft gevolgd. Een cursus kettingzaag kan verplicht worden gesteld door uw werkgever. Als dat het geval is dan kunt u deze cursus wellicht bij hem declareren. Tijdens de cursus kettingzaag bij een van onze trainingslocaties zult u niet alleen de theorie leren maar ook praktijkervaring opdoen. Op de site vindt u op welke locaties er binnenkort een dergelijke training wordt gegeven. Meldt u direct aan want vol is vol.

De cursus kettingzaag kunt u bij ons herhalen na 5 jaar

En ook al heeft uw werkgever de cursus kettingzaag niet verplicht gesteld, het staat in ieder geval goed op uw cv. Daarnaast kunnen we het ons goed voorstellen dat u liever beschikt over de juiste kennis en de ervaring om met een dergelijk stuk gereedschap om te gaan. Het boezemt al ontzag in als u door het park loopt en iemand met dit apparaat in de weer ziet. Tijdens de cursus kettingzaag komen in ieder geval de volgende drie punten aan bod:

  • Het onderhoud van de motorkettingzaag. Welke brandstof gebruikt de zaag en hoe houdt u de kettingen in topconditie? Maar ook: hoe kunt u de zaag het beste opbergen?
  • U leert natuurlijk alles over het zagen van boomstammen en takken die al op de grond liggen.
  • Net als het vellen van kleine bomen.

Gaat het om reusachtige boomstammen? Dan gaat het om een grote boom. Die kunt u natuurlijk niet zomaar vellen nadat u de cursus kettingzaag hebt doorlopen. U zult bijvoorbeeld eerst met een hoogwerker de aparte takken moeten wegzagen en dan hebt u tevens een cursus hoogwerker nodig. Ook een dergelijke cursus kunt u overigens bij ons volgen net als een cursus tuin- en parkmachines en de training bosmaaier.

We bieden een keur aan cursussen aan binnen diverse sectoren

Naast de cursus kettingzaag bieden we binnen de groenvoorziening aldus een keur aan trainingen aan. En dat is nog lang niet alles want ook binnen de zorg, marketing, communicatie en nog veel meer sectoren bieden we handige trainingen aan. Hebt u hier nog vragen over? Wilt u graag weten wat de exacte kosten zijn? In principe vindt u per cursus alles wat u moet weten als u op onze site kijkt. We geven een korte uitleg over de doelgroep en de inhoud van deze cursussen. U vindt in een oogopslag de beschikbare data per trainingslocatie en natuurlijk welke onderdelen er behandeld worden. Leest u trouwens ook wat eerdere deelnemers over de training te zeggen hebben. Wellicht wilt u nadien ook een beoordeling geven over het materiaal of over de cursisten. Hebt u dan toch nog vragen? Bel of mail dan met onze klantenservice. Lees meer op Terra Trainingen.

Reageren is niet mogelijk