Vca halen

Veiligheid is een van de belangrijkste punten als het om de bouw gaat. Om dit te garanderen wordt dit bij veel aannemers aangegeven als een vca certificatie. Hiermee wordt aangegeven dat veel medewerkers van het bedrijf een vca halen voordat ze actief aan het werk gaan. VCA is een afkorting voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Er staat checklist in, maar het is wel meer dan dat en het moet ervoor zorgen dat zowel de werknemers als andere betrokkenen veilig op de bouw kunnen rondlopen. Dat het bedrijf op gezonde wijze te werk gaat om bij risicovolle werkzaamheden. Een vca halen wordt gestimuleerd om deze als bedrijfscertificering te laten toekennen. Zo wordt aangegeven dat ook het managementsysteem zo is opgebouwd dat de veiligheid is gewaarborgd op de werkvloer. Een dergelijke certificering is ook gunstig voor de reputatie van een bedrijf en zal daarom de medewerkers stimuleren tot een vca halen. Bij een bedrijf als VGMbox kunnen medewerkers diverse cursussen doorlopen om een vca certificatie te behalen. De cursussen worden op meerdere manieren gegeven en iedereen kan het type cursus selecteren die hem of haar het beste uitkomt. Inschrijving kan de individu zelf regelen, maar dit kan ook via een manager geregeld worden.

Een vca halen voor iedereen

Het is een ideaalbeeld als alle medewerkers van een bedrijf hun vca halen. Maar waar een werkgever vaak tegenaan loopt is het gebrek aan tijd. Vaak is het op de werkvloer al zo druk, dat een cursus of opleiding volgen met moeite wordt gepland en soms helemaal niet. De jaren gaan snel en voor u het weet is er een groep waarbij een vca halen erbij ingeschoten is. Met VGMbox is dat niet meer nodig door de diverse cursusvormen die zij aanbieden:

  • Basis klassikaal: een cursus voor medewerkers van een dag.
  • Basis online: de cursus voor medewerkers is vanaf iedere locatie via internet te volgen door het bekijken van films.
  • Vol klassikaal: de cursus voor de leidinggevenden en ZZP-ers van een dag.
  • Vol Online: geschikt voor de leidinggevenden en ZZP-ers. De films kunnen vanaf iedere locatie bekeken worden.

Zowel bij basis als vol bestaat de cursus uit praktijkgerichte filmfragmenten. Aan de hand van de oefenvragen worden de deelnemers voorbereid op het examen die zij aan het eind van de dag gaan afnemen. Voor de deelnemers is het ook mogelijk zich online voor te bereiden, zodat ze nog zekerder zijn op het vca halen. Dankzij de combinatie van de films en de oefenvragen gaan deelnemers op interactieve wijze om met de stof, wat de kans op slagen hoger maakt.

Cursus- en examenlocaties

De plaats van het kantoor of de woonplaats kan geen reden zijn voor geen vca halen. VGMbox biedt de cursussen en de examens aan op meerdere locaties. Zo is een vca halen mogelijk in totaal 25 cursuslocaties. In iedere regio van het land is er wel een plaats te vinden waar de cursus bij te wonen is. Bekijk op vca-cursus.com de locaties die zij beschikbaar stellen voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden. De website helpt de deelnemers ook in de voorbereiding op het vca halen. Heeft een werkgever een hele grote groep voor wie een vca halen noodzakelijk is? In dat geval is het ook mogelijk de cursus op een andere locatie te laten plaatsvinden. Zo kan de cursus ook op het kantoor zelf gegeven worden of op de school zelf. Als dat er voor zorgt dat meer medewerkers of studenten de vca cursus gaan bijwonen, dan is dat een goede manier om dat voor elkaar te krijgen. Dit is zowel bevorderlijk voor de organisatie als de ontwikkeling van de deelnemer.

Reageren is niet mogelijk