Werkt hypnotherapie echt?

“Hypnose?! Maar… Dat bestaat toch alleen in films?” Vertwijfeld keek ik mijn vriendin G. aan. Ze had me zojuist verteld dat hypnotherapie haar geholpen had om af te komen van haar overgewicht. en niet alleen bij haar had het gewerkt, ook bij verschillende andere familieleden met overgewicht. Het leek wel een wonder! “Nee hoor,” zei G., hypnotherapie bestaat echt, en het werkt tegen allerlei klachten!”. Op dat moment was ik nog redelijk cynisch, maar ik wist toen ook nog niet wat hypnotherapie mij later zou opleveren!

Mijn ervaring met hypnotherapie

Enkele weken na het gesprek met G. werd het tijd voor goede voornemens, en met enige tegenzin besloot ik voor de zoveelste keer te stoppen met roken. G. Had me destijds verteld dat hypnotherapie ook daarbij kan helpen. Nieuwsgierig als ik ben besloot ik eens een kijkje te nemen op de website van hypnosepraktijk en werd al snel overgehaald om toch die hypnotherapie eens een kans te geven. Eigenlijk zag het er allemaal heel normaal uit, en helemaal niet eng! Prettig aan hypnosepraktijk vond ik de informatieve, open website.

Enige tijd nadat ik online een afspraak had gemaakt, kon ik terecht bij een hypnosepraktijk bij mij in de buurt. Na kort wachten in de wachtruimte werd ik door een hypnotherapeut ontvangen en gingen we een mooie, lichte kamer binnen. Daar kon ik eerst aan tafel zitten. Er werd mij rustig uitgelegd wat er tijdens de hypnotherapie zou gaan gebeuren. Ik vertelde over mijn rookverslaving, en hoe graag ik er van af wilde!

Na ons gesprek mocht ik in een zachte, comfortabele stoel gaan zitten, en werd ik in een diepe trance gebracht. Omdat ik zelf had aangegeven bang was de controle te verliezen, en niet in een diepe trance wilde, werd ik in een lichte trance gebracht. De ontspannen stem van de hypnotherapeut, de heerlijke stoel en de trance voelden allemaal heerlijk aangenaam! Na ongeveer een uur stond ik weer buiten, een ervaring rijker. Hoewel het me eerst allemaal wat zweverig overkwam, had ik er nu meer vertrouwen in dat het echt zou werken.

En of het gewerkt heeft? Jazeker! Ik ben nu, zo’n halfjaar later, nog steeds 100% rookvrij. En dat na slechts twee sessies hypnotherapie. Het lijkt sinds de therapie zo gemakkelijk om gewoon geen sigaret te pakken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit de allerlaatste keer is dat ik een poging hoef te doen om te stoppen met roken! En vriendin G.? Die ben ik voor eeuwig dankbaar.

Hypnotherapie: wat is dat?

Hypnotherapie is een therapie die kan helpen met het verhelpen van verschillende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals:

  • Stoppen met roken
  • Overgewicht
  • Eetstoornissen
  • Hoogtevrees
  • Bedplassen
  • En nog veel meer!

Een hypnotherapeut brengt je onder hypnose, waarna je in een trance komt. Daarbij kom je in een dieper contact met je onderbewustzijn, waardoor je de verschillende problemen kan verhelpen.

Mocht je zelf ge├»nteresseerd zijn in deze vorm van therapie, kijk dan eens op de website van hypnosepraktijk. Zij werken met betrouwbare en professionele hypnotherapeuten. Bovendien zijn ze gevestigd op veel plekken in Nederland en Belgi├ź. Enkele grote steden waar ze gevestigd zijn zijn bijvoorbeeld:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Den Haag

Maar ook zitten ze in kleinere plaatsen in Nederland. Op de website hypnose-praktijk.nl kun je zien waar de praktijken gevestigd zijn, en waar de therapie allemaal bij kan helpen. Ik kan het iedereen aanraden!

Reageren is niet mogelijk