Staand werken

Dat de hele dag zitten niet goed is, dat is inmiddels wel duidelijk, maar veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ook staand werken niet ideaal is. Van zittend werk kennen we waarschijnlijk allemaal wel de nadelen. We krijgen er last van onze rug en nek van, doordat we steeds in dezelfde houding zitten. Dit kan weer leiden tot verschillende gezondheidsklachten, waardoor er uitval op de werkvloer kan ontstaan. Helemaal als er continu achter de computer gezeten wordt, treden dergelijke problemen veel op. Maar ook met staand werken kan men last krijgen van verschillende gezondheidsklachten. En er zijn verschillende beroepen waarin het toch vaak voorkomt dat er lange tijd gestaan wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan mensen die in de detailhandel werken en lange tijd achter de toonbank of balie moeten staan. Maar ook kun je denken aan bijvoorbeeld de industrie, waar werknemers lange tijd achter dezelfde machine staan om producten te maken. En zo zijn er wel meer bedrijfstakken te noemen waar er eigenlijk te weinig afwisseling is in de houding van de werknemers. Dit staand werken kan tot klachten leiden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het ook erg belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat jijzelf of jouw personeel niet ziek thuis komt te zitten.

Hulpmiddelen voor staand werken

Er zijn verscheidene hulpmiddelen verkrijgbaar die ervoor kunnen zorgen dat staand werken een minder sterke invloed heeft op de gezondheid van het lichaam, die het werk veiliger of gemakkelijker kunnen maken. Aan wat voor soort zaken moet je dan denken? Je kunt dan denken aan:

  • stahulpen en werkstoelen
  • werktafels
  • ergosteps
  • ergonomische matten
  • antislip producten

Hoe kunnen dergelijke producten nu helpen bij het creƫren van een gezondere werkomgeving? Laten we beginnen met de stahulpen en werkstoelen. Moet jij veel staand werken, omdat iets zich nu eenmaal op een hoogte bevindt waar je alleen staand bij kunt komen, dan lijkt het misschien alsof je geen andere optie hebt. Maar kies je bijvoorbeeld voor een hoge werkstoel of voor een stahulp, dan hoef je niet steeds helemaal op je voeten te staan, je kunt ze dan af en toe ook even ontlasten terwijl je toch gewoon je werktaken kunt blijven doen. Op die manier kun je gewoon doorwerken en toch je lichaam ontlasten. Ook antislip producten zijn erg handig voor bedrijven waar staand werken de norm is. Moet je heen en weer lopen, ben je al de hele tijd in de benen en is de vloer wat glad, dan glijd je zomaar uit. Antislip producten zorgen ervoor dat je rustig heen en weer kunt lopen zonder je zorgen te hoeven maken over uitglijden.

Koop het bij Staandwerk.nl

Werk jij aan een hoge tafel, dan is het handig om een werktafel te hebben die je zelf op hoogte in kunt stellen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat deze precies op de juiste hoogte is en dat je tijdens het staand werken niet teveel hoeft te bukken om je taken uit te kunnen voeren. Voor je rug is dat wel zo prettig. Is de tafel of de werkplek te hoog, dan kan een ergostep uitkomst bieden en ervoor zorgen dat je hoog genoeg kunt komen. Een product wat ook zeker goed van pas komt bij staand werken, is een ergonomische mat. Deze zorgt ervoor dat de benen toch wat in beweging blijven, wat gunstig is voor onder meer de bloedsomloop. Moet jij staand werken en zoek je naar hulpmiddelen hiervoor om gezondheidsklachten te voorkomen? Ga dan naar Staandwerk.nl, zij bieden oplossingen voor veel verschillende werksituaties zodat jij veilig en gezond je werk kunt blijven doen! Lees meer…

Reageren is niet mogelijk